Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Roddelpraat leidt tot mishandeling van bejaarde buurman; verdachte na maanden aangehouden

Roddelpraat leidt tot mishandeling van bejaarde buurman; verdachte na maanden aangehouden

De politie van het bureau Latour heeft op zaterdag 19 augustus 2023 de verdachte A.M. (58) op een adres in het politieressort, ter zake zware mishandeling aangehouden.

De 78-jarige E.A. deed op donderdag 11 mei 2023 aangifte bij de politie van het voormeld bureau. Hij gaf de wetsdienaren te kennen dat hij thuis in zijn hangmat lag te bellen toen hij plotseling hoorde dat hij geroepen werd. Hij stond op, maakte de voordeur open en zag tot zijn verbazing zijn buurman A.M. voor zijn deur, die hem gelijk vroeg waarom hij met derden over hem zat te roddelen. De 78-jarige man gaf aan niets daarover af te weten, waarbij de buurman het erf opliep, een houten balk pakte en de aangever daarmee enkele slagen op zijn rug en behaarde hoofd toebracht. Het slachtoffer verloor zijn bewustzijn, waarna de verdachte buurman na zijn daad het hazenpad koos. De dochter van het slachtoffer die in gesprek was met haar vader en het gebeuren via de telefoon had kunnen volgen, haastte zich direct naar huis. Bij aankomst trof zij  haar vader zittend op het erf aan met een bebloed hoofd en bracht het slachtoffer naar het politiebureau voor het doen van aangifte. Hierna deed de aangever voor medische behandeling per eigen gelegenheid de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan.

Door goed speurwerk van de politie is de verdachte A.M.  in de kraag gevat en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.M. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

The post Roddelpraat leidt tot mishandeling van bejaarde buurman; verdachte na maanden aangehouden appeared first on Korps Politie Suriname.