Home » Surinaams nieuws » Robinhood verstevigt koppositie na beladen zege op Inter Moengotapoe

Robinhood verstevigt koppositie na beladen zege op Inter Moengotapoe

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — In een goedgevulde Franklin Essed Stadion heeft Robinhood vrijdagavond Inter Moengotapoe zijn derde verliespartij bezorgd. Na een 2-1 ruststand werd het 3-1 voor de landskampioen. “Het is altijd goed de eerste ronde winnend af te sluiten”, reageerde Robinhood-coach Roberto Gödeken tegenover de Ware Tijd.

Robinhood gaat aan de leiding met 31 punten uit twaalf duels. Inter Moengotapoe blijft tweede met 22 punten uit elf partijen. Transvaal, dat vrijdagavond met 1-0 zegevierde over Voorwaarts, is nu derde met 21 punten. Inter Moengotapoe en Transvaal spelen woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen elkaar.

“Het is altijd goed de eerste ronde winnend af te sluiten”

Robinhood-coach Roberto Gödeken

Gödeken sprak van een “beladen wedstrijd”, waarin zijn team qua snelheid een voorsprong op de Moengonese club had. “Tijdens de voorbereiding hebben we veel aandacht geschonken aan de omschakeling en het heeft gewerkt.” Volgens hem is het proces nog gaande. “We gaan nu pieken en gaan ervoor zorgen dat we scherp blijven in de tweede helft van het seizoen. We gaan alle tegenstanders serieus tegemoet.”

Gödeken beaamde dat het altijd moeilijk is te spelen tegen een ervaren team. “Hoe eerder we een doelpunt scoren des te beter we controle kunnen hebben op het spel.” Dimitrio Andro bracht Robinhood in de veertiende minuut op voorsprong na slecht verdedigen van Inter Moengotapoe. Jamilhio Rigters verdubbelde de voorsprong in de 22ste minuut. Hij haalde flink uit vanuit links: 2-0.

Werk aan de winkel

Het team onder leiding van Hesron Jeroe maakte in de veertigste minuut de aansluitingstreffer. Glerby Eduards was trefzeker uit een vrije trap van aanvoerder Damian Brunswijk. In de tweede helft gooide Inter Moengotapoe alles in de aanval. Dat had Robinhood door en probeerde op het middenveld controle te hebben.

Jerrel Wijks, de ingevallen Rievaldo Doorson en Donnegy Fer kwamen steeds centimeters tekort voor de gelijkmaker. Daarentegen vonden Rigters, Shaquille Caïro en Andro de doelman van Inter Moengotapoe op hun weg. Uiteindelijk viel het derde doelpunt bij Robinhood toen Cairo in de 78ste minuut een strafschop verzilverde: 3-1. Vanaf de 82ste minuut moest Robinhood met tien man verder nadat Renske Adipi rood kreeg na een tweede gele kaart. Inter Moengotapoe heeft niet kunnen profiteren van de numerieke meerderheid ondanks zes minuten blessuretijd.

Jeroe beaamde na afloop dat er duidelijk werk is aan de winkel. “We moeten gaan werken als team in zijn totaliteit. We willen winnen. Vandaag is het niet gegaan zoals wij dat wilden en iedereen is teleurgesteld”, aldus Jeroe. Hij stond voor het eerst dit seizoen als hoofdcoach langs de lijn na het plotselinge vertrek van Eugène Verwey, die hij assisteerde.