Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Robinhood spelers positief over volgende horde

Robinhood spelers positief over volgende horde

door Stan Herewood

PARAMARIBO — “Ik ben er klaar voor. We gaan geschiedenis schrijven voor Robinhood en Suriname. Zenuwachtig? Wat is dat. Nee, hoor ik heb zowel met Robinhood als Natio het grote publiek meegemaakt. Ik bleef cool en speelde boven mijn normale spel. Hoe meer publiek hoe intensiever mijn acties. We spelen met liefde en met ons hart. Aldus Renske ‘Kante’ Adipi (23) die maandag vroeg met de landskampioen naar Santo Dimongo is vertrokken voor de eerste halve finale wedstrijd tegen Moca FC woensdag.

Heel ontspannen geven Adipi, Jamilhio Rigters en Shaquille Cairo hun mening over hun eerste optreden in de halve finale van de Concacaf Caribbean cup. Zij vinden alle drie dat de eerste klap een daalder waard is. Dat wil zeggen geen nonsens voetbal en direct de punten binnenhalen.

“Door mogelijk mee te doen aan de Champions League met Robinhood is een grote eer voor de club en Suriname”

Het hele traject heeft Robinhood als team buitengewoon gepresteerd. Vooral het genoemde drietal is het publiek opgevallen. Adipi, de breker en aanvaller die onvermoeid zijn gebied beheerst, de longen uit het lijf loopt en als geen ander weet wanneer hij Cairo en Rigters moet bedienen. Rigters snijdt door de rangen van de tegenstander op links of rechts. Dan wacht Cairo verlangend de op maat gesneden voorzet van Rigters.

Adipi: “Wat we hebben bereikt komt door een grote passie. We hebben de ondersteuning van het bestuur en de trainer. Supporters zeggen tegen ons: ‘Jullie hebben weer leven in het voetbal gebracht, vol vreugde en vertrouwen.’ Hij is afkomstig van het binnenland, Aurora en heeft eerder bij Kemal Dewaker gespeeld.

Profvoetbal in Suriname gaat nog meer mensen trekken naar het stadion verwacht hij. “Wij die ambitie hebben krijgen kansen ons in de kijker te van de scouts te spelen en naarmate wij groeien een betere boterham te kunnen verdienen. Hij vindt van zichzelf dat hij is gegroeid, ook als het gaat om conditie. Deel uitmakend van Natio haalde hij bij de conditietest de hoogste score. Dat verklaart zijn werklust en doorzetting op het veld.

Aanvoerder

Cairo is de ‘killer’, Adipi de spelverdeler, en de man die de diepte opzoekt met een weergaloze snelheid. De algemene opinie is dat Rigters de powerhouse en hoofddistributeur is van de op maat gesneden voorzetten die verzilverd moeten worden. Opmerkelijk is dat verdedigers weten dat een voorzet gaat komen en toch geen weerwoord hebben.

Rigters is ook klaar voor de halve finale en finale. Hij kan nauwelijks wachten. Er moet geschiedenis geschreven worden, ondanks de pittige tegenstanders die dat willen verhinderen. Rigters: “ Ik ben echt gemotiveerd, net als de andere jongens. We gaan weer hard werken. De jongens zijn altijd super gemotiveerd wanneer we dergelijke wedstrijden spelen.”

De aanvoerdersband dragen ziet hij als een grote eer en verantwoordelijkheid. “Ik krijg feedback van de jongens. Ik word zelf op een respectvolle manier gecorrigeerd als ik tijdens een wedstrijd in de fout ga.” Ik ben nog geen jaar aanvoerder en heb lessen geleerd. Ik ben geen prater maar het is meegevallen omdat ik mag rekenen op ondersteuning van de spelers. Na de nederlaag tegen Harbour view moest ik leiderschap tonen, door de spelers op te peppen.”

Bemoedigingen

Wat hem op de been houdt om voor Robinhood en Natio te spelen zijn de bemoedigingen na elke wedstrijd om op de ingeslagen weg door te gaan. Niet anders is de motivatie van Cairo. “De sfeer zit er in om de halve finale en finale te winnen. Door mogelijk mee te doen aan de Champions League met Robinhood is een grote eer voor de club en Suriname.

Het is zwaar maar un abi fu klari a wroko. Met de hoogte die wij uiteindelijk moeten bereiken wordt ook het signaal afgegeven dat er behoorlijk talent rondloopt in Suriname. Het publiek verbaast zich er over dat Cairo op het juiste moment voor het doel staat om de bal in te tikken. “Ja, dat komt door een goede communicatie met mijn medespelers. Tussen de zender en ontvanger.” Dat is trouwens belangrijkste eigenschap van een spits, een goaltjesdief voegt Cairo aan toe.