Home » Surinaams nieuws » Robinhood revancheert zich op PVV

Robinhood revancheert zich op PVV

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Robinhood heeft zich zondagavond kunnen revancheren tegen de Politie Voetbal vrienden (PVV) na een 1 – 0 zege. Roché Rosebel maakte het enige doelpunt in de 74e minuut voor de landskampioen. De overwinning voelde in het kamp van Robinhood goed aan nadat ze in de eerste speelronde van PVV verloor. De opdracht van coach Roberto Gödeken aan het team om geen individuele fouten meer te maken heeft haar vruchten afgeworpen. “Het was een kwestie van tijd voor een doelpunt viel en dat gebeurde in de tweede helft. Ik ben zeer tevreden, omdat na het verlies tegen Voorwaarts het vertrouwen binnen het team door deze zege terug is,” merkt de oefenmeester op.

De wedstrijd was gelijk opgaand totdat PVV merendeels balbezit had. Garvey Kwelling kreeg voor PVV de kans om zijn team op voorsprong te brengen, maar de bal ramde tegen de deklat. Faustino Banali verzuimde ook voor PVV te scoren. Aan de andere kant zagen Jamilhio Rigters, Dimitrio Andro en Rosebel hun inzet centimeters naast gaan. Ook in de tweede helft kregen beide team maar liefst vier kansen om hun respectievelijke teams op voorsprong te brengen, maar verzuimden dat te doen.

Geen scoringsvermogen

Totdat er in de 74e minuut voor het doel van PVV de kans voor Rosebel kwam om makkelijk in te schieten: 1 – 0. PVV zocht daarna gelijk de aanval op, maar kon nog net geen gelijkspel uit de wedstrijd halen. Verliezende coach Ricardo Oehlers van PVV: “We hebben voor een groot deel de wedstrijd gedomineerd. Maar het scoringsvermogen zat er vandaag niet in. Onze spelers zijn niet goed omgegaan met de kansen. We focussen op de komende wedstrijd. We hebben van de mindere tegenstanders te winnen.”

Met de overwinning staat Robinhood aan kop met 34 punten gevolgd door Inter Moengotapoe met 31 punten die eerder op de zondagavond met maar liefst 4 – 1 van Leo Victor won. Transvaal staat ook in de top drie met 27 punten.