Home » Surinaams nieuws » Robinhood op koers in bekercompetitie

Robinhood op koers in bekercompetitie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Robinhood heeft zondag geen fouten gemaakt in de ontmoeting tegen Botopasi. In het Franklin Essedstadion wint de landskampioen na een 1-0 ruststand met 3-1 van de tweede divisie ploeg in de bekercompetitie.

Ondanks een moeizame start reflecteert coach Roberto Gödeken tevreden naar het spelbeeld van Robinhood. “Elke tegenstander is een andere. Belangrijk is om controle te hebben over de wedstrijd. Pluimpje aan de jongens”, stelt Gödeken.

“Je geeft de spelers een opdracht. Op een gegeven moment doen ze wat ze willen. Het plan was om goed te verdedigen en counteren”

Kenneth Adjoeba, coach Botopasi

Doelstelling van Robinhood is om zowel in de bekercompetitie als de reguliere competitie kampioen te worden. Om dat te bereiken heeft Shaquille Cairo na 25 minuten spelen “Binhood” op voorsprong gebracht uit een strafschop. Hierna ontstond er een verslapping op het middenveld van Robinhood, waardoor Botopasi terug in de wedstrijd kwam.

Vitorino Pinas en Rocha Costa zorgden voor het gevaar bij Botopasi, maar schoten telkens naast het doel van Robinhood. Drie minuten na rust kwam Botopasi op gelijke hoogte. Jurmain Vallei verzilverde een strafschop, nadat verdediger Rochiano Soebarman hands maakte.

Na goed voorbereidend spel schoot Cairo zijn tweede goal van de avond en die van Robinhood langs doelman Quillermo Alensie van Botopasi in de 74e minuut: 2- 1. Don Tuur die de hele wedstrijd onzichtbaar was pikte in de 88e zijn doelpunt mee en bracht de stand naar 3 – 1 voor de landskampioen. Met de overwinning heeft Robinhood zich samen met Voorwaarts, Real Moengotapoe, Inter Moengotapoe en Broki geplaatst voor de kwartfinale.

Kenneth Adjoeba die pas bij Botopasi de leiding heeft is content over de wedstrijd ondanks het verlies. Hij vindt dat de opdrachten niet goed zijn uitgevoerd. “Je geeft de spelers een opdracht. Op een gegeven moment doen ze wat ze willen. Het plan was om goed te verdedigen en counteren. De competitie is nog gaande en we gaan door. Voor nu willen we kampioen worden en promoveren naar de eerste divisie”, aldus Adjoeba.