Home » Surinaams nieuws » Robinhood maakt geen fouten tegen Notch

Robinhood maakt geen fouten tegen Notch

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — In een bijna leeg Franklin Essed Stadion heeft Robinhood Notch vrijdagavond zijn tweede verliespartij bezorgd. Na een 1-0 ruststand werd het 4-1 voor de landskampioen. “Het is altijd moeilijk te spelen tegen een team als Notch. We weten dat we fysiek niet sterk zijn, dus moeten we de bal slim rond spelen”, reageerde Robinhood-coach Roberto Gödeken tegenover de Ware Tijd.

Hij sprak van een “fysieke wedstrijd”, waarin zijn team het moest hebben van zijn snelheid. “We waren wel voorbereid op het fysieke spel en hebben ervoor gezorgd dat we scherp bleven. Tijdens deze wedstrijd hadden we de mogelijkheid om ons spel te spelen en de vrije man te zoeken, maar niet altijd lukte dat.”

Andro sterk

Gödeken beaamde dat Dimitrio Andro nu beter uit de verf komt. Andro speelde de sterren van de hemel: hij pikte twee goals en gaf één assist. Zijn eerste treffer viel in de eerste helft, nadat de verdediging van Notch helemaal werd opengebroken: 1 – 0.

Met dezelfde mentaliteit vervolgde Andro zijn spel na de rust. Roché Rosebel, Jamilhio Rigters en Shaquille Cairo hielpen daarbij. Caïro maakte gebruikt van de verkeerde pass van Romario Bane van Notch en tekende voor 2-0 aan.

“We waren voorbereid op het fysieke spel en hebben ervoor gezorgd dat we scherp bleven”

Robinhood-coach Gödeken

Niet lang daarna profiteerde Chicago Pansa van Notch van verslapping in de verdediging van de landskampioen: 1-2. Notch gooide vervolgens alles in de aanval. Robinhood speelde daarop in door te proberen het middenveld te controleren. Mauro dos Santos, Bruno de Lima en Arnold Lantveld kwamen steeds centimeters tekort voor de eventuele gelijkmaker.

Uiteindelijk vielen de goals aan de overkant. Nadat Rigters, Caïro en Andro de doelman van Notch op hun weg vond, wist Andro in de 81ste minuut een voorgetrokken bal van Don Tuur in te tikken: 3-1. Rigters pakte diep in blessuretijd ook een doelpunt na verslapping in de verdediging bij Notch en bepaalde de stand op 4-1.

Dimitrio Andro, die de afgelopen drie wedstrijden de sterren van de hemel speelde, was ook vrijdagavond bijzonder belangrijk bij Robinhood.

Werk aan de winkel

Notch heeft de afgelopen drie wedstrijden zonder een coach op de bank gespeeld. Aanvoerder Gayell Engeso beaamde na afloop dat er duidelijk werk is aan de winkel. “We moeten gaan werken als team in zijn totaliteit. We hebben heel veel fouten gemaakt in de achterhoede. Vandaag is het niet gegaan zoals wij dat wilden”, aldus een teleurgestelde Engeso.

Robinhood gaat aan de leiding met 37 punten uit vijftien duels. Notch blijft vierde met 27 punten. Transvaal is derde met ook 27 punten, terwijl daarboven Inter Moengotapoe met 31 punten staat. Transvaal speelt zaterdag tegen Inter Wanica, Inter Moengotapoe heeft SNL zondag als tegenstander.