Home » Surinaams nieuws » Robinhood legt kwetsbaarheid Transvaal in ‘klassieker’ bloot

Robinhood legt kwetsbaarheid Transvaal in ‘klassieker’ bloot

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Doelpunten van oud-Transvaalspeler Dimitrio Andro en Shaquille Cairo waren voldoende om een fantastisch spelende Robinhood de overwinning te bezorgen op Transvaal in de klassieker.

Na een 2 – 1 ruststand werd het uiteindelijk 3 – 1 voor de landskampioen in een goed gevuld Franklin Essedstadion. “Het is ons gelukt de druk op de tegenstander te houden en van daaruit genoeg kansen te creëren,” onderstreept coach Roberto Gödeken na de gewonnen ontmoeting.

Controversiële

Lalanie Tooy bracht Transie in de negende minuut op voorsprong uit een goed genomen vrijetrap. Tien minuten daarna kreeg Robinhood een controversiële strafschop toegekend. Andro belaste zich hiermee, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Rufaro Adipi. Andro maakte zijn misser goed door in de 36e minuut gelijk te maken voor Robinhood: 1 – 1. Diep in de blessuretijd van de eerste helft bracht Caïro de recordkampioen op voorsprong via een goed genomen strafschop. De spanning van de wedstrijd was te merken op de tribune. Na jaren heeft de klassieker zoveel mensen op de been gebracht.

Inzet gepareerd

Transvaal moest goed uit de verf komen in de tweede helft en ze deden ook via Jamiro Hecbert en de ingevallen Derice Linger hun best. Maar hun inzet werd meerder malen over het doel gepareerd door doelman Jonathan Fonkel. Uit een goed opgezette aanval kogelde Andro de 3 – 1 binnen voor de Rood-Groene formatie. Hiermee was de buit binnen en bezorgde Robinhood de eerste verliespartij aan Transvaal. “Belangrijk was dat wij geen steken hebben laten vallen in deze wedstrijd en dat wij de aansluiting met de lijstaanvoerder hebben,” zegt Gödeken tot slot.

‘We hebben tegen de landskampioen gespeeld die iets fortuinlijker is geweest vandaag’

Ashween Achaibersing

Zijn collega-coach Ashween Achaibersing is bijzonder trots op zijn groep. Hij wijst op het feit dat Transvaal niet zonder strijd ten onder is gegaan. “Beide teams hebben aanvallend voetbal getoond. Ik vind dat we in de tweede helft het betere van het spel hadden, maar de doelpunten vielen niet aan onze zijde. We nemen mee dat we harder moeten gaan werken. We hebben tegen de landskampioen gespeeld die iets fortuinlijker isgeweest vandaag,” aldus Achaibersing.

Andere uitslagen: SNL – Notch 2 – 2; Inter Moengotapoe- Santos 3 – 0; PVV – Inter Wanica 2 – 1; Voorwaarts – Flora 5 – 1.