Home » Surinaams nieuws » Robinhood laat zege glippen tegen Harbour View

Robinhood laat zege glippen tegen Harbour View

Tot twee keer toe kwam Robinhood op voorsprong in het National Stadium in Kingston, maar het mocht niet baten: de rood-groene formatie ging woensdagavond met 2-3 ten onder tegen Harbour View en leed daarmee zijn eerste nederlaag in de Concacaf Caribbean Cup.

Het team van coach Roberto Gödeken raakt daardoor zijn koppositie in poule-b kwijt aan het Jamaicaanse Harbour View, dat nu eerste staat met 7 punten. Dat is er een punt meer dan Robinhood die praktisch aan een gelijkspel voldoende had om een plek in de halve finale veilig te stellen.

De nummers één en twee van de twee poules van vijf in de groepsfase plaatsen zich voor de halve finale. Daaruit kwalificeren de twee finalisten en de nummer drie zich voor de Concacaf Champions Cup van volgend jaar. Onder andere Inter Miami van stervoetballer Lionel Messi heeft zich reeds geplaatst voor de knock-outfase van dat toernooi.

Ondanks het verlies van gisteren heeft Robinhood plaatsing voor de halve finale van de Caribbean Cup nog volledig in eigen handen. Het team hoeft in de thuiswedstrijd volgende week donderdag in het Franklin Essed Stadion slechts gelijk te spelen tegen Atletico Pantoja. De club uit de Dominicaanse Republiek heeft tot nog toe al zijn drie wedstrijden gelijkgespeeld en staat met drie punten op de derde plek in poule B.

Na de 2-0 zege op Dunbeholden een week geleden had Robinhood gisteravond alle kans om, met nog één duel te gaan zijn plek in de halve finale veilig te stellen. Alhoewel het Harbour View was die de vroege initiatieven nam -de thuisploeg raakte zelfs een keer de deklat- was het Robinhood die eerst tot scoren kwam.

Goaltjesdief Cairo
Doelman Romario Palma hielp daar een handje bij door in de 33ste minuut een in eerste instantie onschuldig lijkende vrijetrap van Robinhood-captain Jamilhio Rigters tegen een verdediger te boksen. Het leder belandde vervolgens voor de voeten van uitgerekend goaltjesdief Shaquille Cairo, die alleen hoefde in te tikken.

Het doelpunt brengt hem op vier goals in drie duels in de Concacaf Caribbean Cup, evenveel als collega topscorer Shaniel Thomas van Cavalier FC. Kort na de goal van Cairo liet Dimitrio Andro een gouden kans liggen om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot werd gekeerd door Palma die opgelucht toekeek hoe Cairo nog net geen contact kon maken met de rebound.

Harbour View liet echter niet lang na de tegentreffer op een antwoord wachten. Namens de Jamaicaanse club schoot Omar Thompson op slag van rust na een afgeketste corner vanuit de tweede linie raak waarmee hij de score in evenwicht bracht. Maar bijna meteen na de pauze zat Robinhood weer op rozen. Nadat de thuisploeg een opgelegde kans om zeep hielp dwong Cairo in de 50ste minuut een penalty af die werd verzilverd door Rigters.

Echter, net als bij de eerste goal herstelde Harbour View zich weer snel. In de 55ste minuut controleerde Shaqueil Bratford een lange pass goed en verschalkte hij vervolgens de overigens weer sterk keepende doelman Jonathan Fonkel. Kort daarna behoede de sluitpost zijn team van nog een tegendoelpunt maar dat kwam in de 69ste minuut alsnog: dit keer profiteerde Bratford van slechte communicatie in de Robinhood-verdediging, onderschepte hij een slappe terugspeelbal en gaf Fonkel opnieuw het nakijken.

Robinhood probeerde daarna nog ten minste een gelijkspel uit het vuur te slepen en kwam erg dichtbij, maar nadat een op rechts doorgebroken Rigters de bal naar de penaltystip paste vond eerst Dimitrio Andro in de doelmond een verdediger op zijn weg waarna teamgenoot Don Tuur van dichtbij tegen doelman Palma trapte. Geen van beide teams werd daarna nog echt gevaarlijk waardoor de 3-2 stand tot het einde bleef staan.

Na twee duels in Kingston keert Robinhood deze week terug naar Suriname. Het team van coach Gödeken zal zich vervolgens klaarmaken voor het thuisduel van 5 oktober in het Essedstadion tegen Atletico Pantoja.