Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Robinhood hofleverancier in elftal van groepsfase Caribbean Cup

Robinhood hofleverancier in elftal van groepsfase Caribbean Cup

Dankzij drie overwinningen uit vier partijen zit Robinhood in de halve finale van de Concacaf Caribbean Cup. De roodgroenen eindigden als koploper in poule B en zijn daarnaast hofleverancier in het elftal van de groepsfase die de Concacaf onlangs publiceerde.

Tussen de beste elf spelers van de groepsfase zitten maar liefst vier Robinhooders. Geen enkele andere club heeft meer dan twee vertegenwoordigers. In de All-Star selectie hebben de Jamaicaanse club Cavalier, Defense Force van Trinidad en Tobago en Moca van de Dominicaanse Republiek elk twee vertegenwoordigers, terwijl er van Harbour View (Jamaica) één speler in de beste elf van de groepsfase is opgenomen.

Robinhood wordt vertegenwoordigd door doelman Jonathan Fonkel, centrumverdediger Alierio Belfor, middenvelder Renske Adipi en aanvaller Shaquille Cairo. Het kwartet is dit seizoen cruciaal in het succes van de rood-groenen in zowel de lokale competitie als daarbuiten.

Fonkel verdient zijn plek in het beste elf van de groepsfase van de Caribbean Cup dankzij zijn uitstekende keeperswerk. “Robinhood heeft de koppositie in poule B te danken aan onder andere de inspanningen van Fonkel, die slechts vier doelpunten incasseerde en in totaal 29 reddingen maakte”, aldus de Concacaf. Belfor wordt geroemd voor de zestien keren dat hij een aanval onschadelijk maakte door de bal uit het gebied weg te werken.

Adipi verdiende zijn plek in de selectie niet alleen vanwege de drie goals en de assist die hij registreerde. “Met Adipi was Robinhood op het middenveld in goede handen getuige het gegeven dat maar liefst 80 procent van zijn passes zuiver waren”, aldus de Concacaf.

Cairo viel op met zijn scoringsdrift. Nadat de aanvaller topscorer van de Carribean Shield werd met tien doelpunten sloot hij de groepsfase af met vijf goals in vier wedstrijden. Alleen Shaniel Thomas van Cavalier scoorde meer (7).

Robinhood komt in de halve finale uit tegen Moca. Het team van coach Roberto Gödeken gaat op 25 oktober eerst op bezoek bij de Dominicaanse club en ontvangt Moca op 2 november voor de return in het Franklin Essed stadion.

De andere halve finale, die op 24 en 31 oktober wordt afgewerkt, is een Jamaicaans onderonsje tussen Cavalier en Harbour View. De finale die eveneens over twee wedstrijden gaat wordt in de laatste week van november en de eerste week van december afgewerkt. Ook de strijd om de derde plaats is een tweeluik. De kampioen plaatst zich voor de achtste finale van de Concacaf Champions Cup van volgend jaar, terwijl de semi-kampioen en de nummer drie zich voor de poulefase kwalificeren.

Beste elf groepsfase Concacaf Caribbean Cup:
Doel: Jonathan Fonkel (Robinhood)
Verdediging: Manuel Vidal (Moca), Alierio Belfor (Robinhood) en Justin Garcia (Defence Force).
Middenveld: Clifford Thomas (Moca), Jalmaro Calvin (Cavalier), Reon Moore (Defence Force) en Renske Adipi (Robinhood).
Aanval: Shaquiel Bradford (Harbour View), Shaquille Cairo (Robinhood) en Shaniel Thomas (Cavalier).