Home » Surinaams nieuws » Robinhood back-to-back landskampioen

Robinhood back-to-back landskampioen

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Robinhood is vrijdagavond tot back-to-back kampioen van Suriname gekroond na de 2 – 0 zege op Broki in het Franklin Essedstadion. Clubtopscorer Shaquille Caïro nam beide goals voor zijn rekening. Het is het 26e landskampioenschap van “Bin” die aan een gelijkspel voldoende had om de titel te prolongeren.

“Hiervoor hebben we het heel jaar hard gewerkt. Vanavond moest ik scoren en heb dat gedaan voor mijn team. Deze titel voelt heerlijker aan dan die van vorig jaar,” zegt de blije Caïro. Zijn doelpunt viel pas in de 37e minuut uit een strafschop, nadat Dimitrio Andro ten val werd gebracht.

Die strafschop werd aan Robinhood toegekend ondanks protesten van de spelers van Broki. Daarvoor kregen Andro Caïro, Don Tuur en Roche Rosebel elk een kans om Robinhood op rozen te zetten. Zonder succes. De aanvoerdersband werd door Cairo gedragen, want spelmaker Jamilhio Rigters moest vanwege een kaartenschorsing op de tribune toekijken.

Broki die gebrand was om een goede beurt te maken tegen de landskampioen heeft goed van zich afgebeten. In de tiende minuut kregen zij de kans om vanaf de elf meter stip op voorsprong te komen in de ontmoeting. De inzet van Shelton Akooi werd gestopt door doelman Jonathan Fonkel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

In de tweede helft moest Broki terugkomen van een achterstand. Afgelopen zes wedstrijden hebben ze ongekende goede prestaties neergezet. Ze gooiden alles in de aanval. Akooi en Sifillion Soekhoe waren telkens een gevaar voor de verdediging van Robinhood. Op enkele kansen na kwam het team onder leiding van Bryan Mentowidjojo nog net niet tot een gelijkmaker.

Aan de andere kant motiveerde coach Roberto Gödeken Robinhood om alert te blijven en de omschakeling via de sterk spelende Renske Adipi te spelen. Caïro verdubbelde in de 71 minuut via een vrijetrap de score. Het is zijn 29e doelpunt van het seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan kan hij het doelpuntenrecord van Renzo Akrosie die 33 goals in 2018 heeft gescoord, verbreken.

“Dit voelt anders aan dan die van vorig jaar. Ik ben trots op mijn jongens. We zien dat als het team intact blijft je altijd kan werken aan een hoger spelniveau. En dat wijzen wij elke wedstrijd weer. We moeten het bestuur van Robinhood niet vergeten. Want zij hebben ook een goede job gedaan”, stelt Gödeken.

Verliezende coach Mentowidjojo: “We hebben de kansen gecreëerd, maar we zijn niet fortuinlijk geweest vandaag. Credit aan Robinhood. Ze hebben verdiend gewonnen en kampioen geworden. Broki doet het niet onaardig.  Ik ben trots dat ze strijd hebben geleverd.”

Shaquille Cairo heeft vrijdagavond twee goals gescoord tegen Broki en bezorgde Robinhood de titel.