Home » Surinaams nieuws » Robinhood alleen aan kop na misstap Inter Moengotapoe

Robinhood alleen aan kop na misstap Inter Moengotapoe

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Robinhood gaat na de elfde speelronde alleen aan kop in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De landskampioen heeft zondag geen fout gemaakt en walste met 6-0 over Broki na een 2-0 ruststand. Eerder op de avond verslikte meervoudig kampioen Inter Moengotapoe zich in Voorwaarts, dat met 2-1 zegevierde.

Robinhood heeft 25 punten, drie meer dan Inter Moengotapoe dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. “We focussen niet op andere teams en hun prestaties. De competitie is nog lang. We zijn nu bezig onze speelwijze te blijven ontwikkelen. De bedoeling is dat we pieken naar de tweede ronde toe”, zei Robinhood-coach Roberto Gödeken.

“Het was duimen om minder doelpunten tegen te krijgen”

Broki-coach Mentopawiro

Numerieke meerderheid

De doelpuntenregen begon in de 35ste minuut toen Shaquille Cairo een strafschop benutte: 1-0. Vijf minuten later pikte Roshiano Soebarman een goal mee; 2-0. In de tweede helft ging het helemaal mis voor Broki nadat doelman Rainel Godfried in de 47ste minuut voortijdig kon gaan douchen. Robinhood buitte de numerieke meerderheid volledig uit en zag Jamilhio Rigters, de ingevallen Murgilio Esajas (tweemaal) en Quilliano Stedenburg de eindstand op 6-0 bepalen.

Broki-coach Brian Mentopawiro zei dat de organisatie helemaal wegviel na het tweede doelpunt. “Mijn jongens willen sowieso winnen, maar vandaag is het helemaal misgegaan. Vermoeidheid speelde ons ook parten en onze reservedoelman heeft ons in de steek gelaten door niet op te komen dagen.” De coach moest daardoor een veldspeler in het doel zetten na de rode kaart van Godfried. “Het was duimen om minder doelpunten tegen te krijgen”, aldus Mentopawiro.