Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Richtige uitvoering woningbouwprogramma prioriteit

Richtige uitvoering woningbouwprogramma prioriteit

De regering is voorstander van een richtige uitvoering van het Landelijk Woningbouw Programma. Zij heeft gisteren de strategie die hiertoe is uitgezet door de werkgroep onder leiding van projectmanager Mark Rommy goedgekeurd. Rommy heeft eerst een presentatie aan president Chan Santokhi verzorgd. Het doel was om de goedkeuring van het staatshoofd te krijgen.

“Er moet op een richtige manier uitvoering gegeven kunnen worden aan het Landelijk Woningbouw Programma”, zegt Rommy. Volgens de projectmanager zullen in de komende voldoende woonoplossingen aangeboden moeten worden aan personen die in staat zijn om een huis te kopen of zij die over een kavel beschikken. “Wij gaan dit geleidelijk aan gaan uitvoeren, want we kunnen natuurlijk ook niet direct iedereen helpen”, aldus Rommy.

Het Landelijk Woningbouw Programma Fase I 2023-2025 moet de woningnood in Suriname duurzaam helpen oplossen. De algemene doelstellingen van het programma zijn een adequaat en betaalbaar huis en geschikte leefomgeving voor elk Surinaams gezin en ontwikkeling van de gemeenschap.

Het voornaamste doel is de particuliere woningbouw tegen betaalbare rente binnen het bereik van de middeninkomensgroepen te brengen.