Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Richano Santokhi snapt felle reactie van CBB-directeur niet

Richano Santokhi snapt felle reactie van CBB-directeur niet

Richano Santokhi, consular agent op het Surinaamse consulaat in Miami, snapt niet waarom Anastatia Kanapé-Pokie, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), in een audiobericht via WhatsApp zo fel op hem heeft gereageerd. In een interview met D-TV Express laat de presidentszoon app-berichten zien waaruit zou moeten blijken dat hij slechts een 63-jarige Surinaamse man die in Miami een paspoort nodig heeft wilde helpen.

“Waarom heeft CBB-Kwatta het wel kunnen vinden, geen nood. Ik regel het anders. Ik had wel meer verwacht van CBB, behoorlijk en deskundig bestuur. Maar als wij burgers niet kunnen helpen, waarvoor zitten wij in de overheid. Betrokkene zal dan zonder paspoort blijven met alle gevolgen; ongedocumenteerd, risico voor gevangenis, lang leve Suriname bestuur”, aldus luidt het WhatsApp-bericht van de presidentszoon aan de CBB-directeur dat in de uitzending van D-TV Express werd voorgelezen.

Zoon Santokhi beweert dat hij geen berichten verwijderd heeft en stelt dat Kanapé-Pokie op basis van dit app-bericht hem een boos audiobericht stuurt. Hij suggereert dat Kanapé-Pokie boos is geworden omdat hij de stukken van de 63-jarige uiteindelijk bij CBB-Kwatta heeft kunnen krijgen, wat volgens hem kwaad bloed heeft gezet bij de CBB-directeur. Volgens Richano Santokhi zou de ambtenaar die al meer dan 30 jaar op CBB-Kwatta werkt, een boos telefoontje hebben gehad en is nu bang haar baan te verliezen.

Richano Santokhi doet ook de opmerkelijke mededeling. Hij zegt dat er in de grondwet een protocol voor de familie van de president is opgenomen waarmee gesuggereerd wordt dat er speciale privileges zijn voor hen. Echter gaf hij niet aan waar zo dit protocol in de grondwet is opgenomen en wat erin staat.

Er gaan screenshots van Richano Santokhi viraal op sociale media waarin hij naar Kanapé-Pokie reageert met teksten als: “Ik laat jou vervangen binnen 1 week. Er is een presidentieel protocol. Je bent niet bekend ermee. Maar ja, jullie ABOP’ers komen uit het bos. Jullie bos mentaliteit moet je niet meenemen naar kantoor. Suriname is geen Afrika hoor.”

Zie een screenshot hieronder:

Hoewel Richano Santokhi ontkende dat hij geen berichten heeft gewist in de app met Kanapé-Pokie, blijkt echter het tegendeel. Er is namelijk ook een screenshot waarin is te zien dat de presidentszoon veel apps naar Kanapé-Pokie gewist heeft.

Bekijk hier het volledige interview met Richano Santokhi: