Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Richano Santokhi krijgt geen vorstelijk salaris

Richano Santokhi krijgt geen vorstelijk salaris

Geruchten al zou presidentszoon Richano Santokhi op het consulaat in Miami een vorstelijk salaris verdienen, berusten niet op de waarheid. Op sociale media circuleren berichten als zou Richano maandelijks rond de US$ 11.500 per maand opstrijken als loon. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ontkracht deze berichten.

Tijdens een regeringspersconferentie antwoordde de bewindsman op vragen van D-TV Express en Suriname Herald, dat zoon Santokhi vele malen minder verdient dan wordt gesuggereerd. Minister Ramdin vindt het jammer, dat allerlei beweringen de ether in worden gegooid zonder rekening te houden met de werkelijkheid.

Santokhi is in dienst genomen nadat hij een periode van stage heeft gelopen bij het ministerie van BIBIS. Hij is consulair medewerker op het consulaat van Suriname in Miami in de staat Florida. Het is asociaal en illegaal om dingen uit te kraaien in de pers die niet waar zijn, aldus Ramdin. Het loon van de presidentszoon is conform de Wet Buitenlandse Dienst.

Minister Ramdin merkte op dat de informatie rond de consulair agent te verifiëren is. Elke medewerker op welke post dan ook krijgt bepaalde voorzieningen maar die zijn vrij laag vergeleken met het kostenniveau in die landen, vindt de bewindsman. Daar wordt naar gekeken en er zullen voorstellen aan de regering gedaan worden. Ramdin gaf aan dat er een chef de poste is die het aanspreekpunt is. Als er corrigerend moet worden opgetreden zijn er daarvoor binnen de dienst mogelijkheden.