Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Richano Santokhi krijgt bolwassing van CBB-directeur Pokie

Richano Santokhi krijgt bolwassing van CBB-directeur Pokie

Presidentszoon Richano Santokhi heeft een bolwassing gehad van Anastatia Kanapé-Pokie, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). In een audiobericht reageert Kanapé-Pokie woedend op de presidentszoon en waarschuwt hem dit nooit meer te doen. “Ik ben niet je ondergeschikte. Je moet het nooit meer durven”.

De CBB-directeur reageert boos op app-berichten die ze van de telg van het staatshoofd heeft ontvangen. Uit het audiobericht valt te herleiden dat zoon Santokhi informatie van derden via de functionaris probeerde te achterhalen en haar vervolgens allerlei berichten toestuurde toen hij zijn zin niet kreeg. Wanneer het audiobericht is verstuurd, is niet duidelijk.

“Meneer Richano Santokhi, ik ga zoveel mogelijk proberen beheerst te reageren. Ik hoop dat het me lukt.” Zo begint Kanapé-Pokie haar felle reactie richting Richano. “Ik heb getracht je altijd met respect te behandelen. Alle verzoeken, die je naar mij toe hebt opgestuurd heb ik getracht met respect te behandelen en zoveel mogelijk wat ik voor jou kon betekenen, heb ik dat ook laten merken. Maar één ding moet je wel weten, ik accepteer niet dat je me gaat disrespecteren, want dat heb ik nooit ten opzichte van jou gedaan en je gaat geen gekheid uithalen om een paar gekke berichten voor me te sturen alsof ik jouw kleinkind ben of alsof ik een medewerker van je ben, want dat ben ik niet.”

Kanapé-Pokie maakt zoon Santokhi duidelijk geen enkele verantwoording verschuldigd te zijn noch de verplichting te hebben om informatie van burgers voor hem te verifiëren. “In welke hoedanigheid vraag je mij om informatie met jou te delen van burgers? Ik ben niet de persoon en ik heb je aangegeven wat de procedure is. Er is toch een consul-generaal daar bij de ambassade of consulaat. De zaken moeten toch via die persoon gaan?”

Zij geeft verder aan dat er wegen zijn die bewandeld moeten worden. Opvallend is dat de CBB-directeur in deze praat over jullie. “Er zijn toch de juiste wegen hoe jullie aan informatie kunnen komen.” Wie zij hiermee bedoelt is niet duidelijk. Wel benadrukt ze dat dit niet via haar als directeur gaat.

De presidentszoon wordt verder op zijn plek gezet: “Het is niet mijn taak om hierzo te zitten en dan app je documenten van burgers voor me en dan moet ik voor je verifiëren en terugsturen.” Kanapé-Pokie zegt in het audiobericht dat ze desondanks met alle respect informatie met Richano Santokhi probeerde te delen. “En dan ga jij mij gekheid komen appen. Luister, help mij om professioneel te blijven, want dit pik ik niet van je. En je gaat nooit meer, gelooft u me, je gaat nooit meer deze gekke berichten voor me sturen. Als je nog een keer durft om deze berichten voor me te sturen ga je wel merken dat ik me plaats ken als directeur en dat jij je plaats moet kennen.”

De CBB-directeur voelt zich door de berichten van de Santokhi-telg duidelijk in haar eer aangetast en belooft het niet zo te zullen laten. “Ik zal het wel anders laten merken, al moet het op een ander niveau kenbaar gemaakt worden, maar ik ga het niet accepteren dat je me op deze wijze disrespecteert. Dit moet je nooit meer doen, je mag het doen ten opzichte van eenieder, maar niet ten opzichte van mij als directeur van CBB. Ik ben niet je ondergeschikte. Je moet het nooit meer durven. Mijn mobiel is niet door jou aangeschaft, dus je mag niet appen wat je wil naar mijn mobiel, en allerlei soort gekheden. Doe het nooit meer jongeman, doe het nooit meer, ik accepteer het absoluut niet van je.”