Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Restaurantweek: Zeven dagen ‘betaalbare’ driegangenmenu’s

Restaurantweek: Zeven dagen ‘betaalbare’ driegangenmenu’s

door Sharon Singh

PARAMARIBO — “Restaurantweek is om met vrienden en familieleden te toeven. Het is qualitytime doorbrengen met de geliefden. Die beleving willen we het publiek bieden”, verklaart Raynel Dalen van Xeno Events Suriname zijn zienswijze over het culinaire evenement.

Zeventien restaurants in Paramaribo en één op Fredriksdorp in district Commewijne doen mee aan de Restaurantweek, die maandag van start gaat. Chefs zullen alles uit de kast halen om indruk te maken op hun gasten. De Verdieping heeft het slim aangepakt. Zij biedt drie driegangendiners aan, waardoor een groter publiek kan worden bereikt.

“De Restaurantweek is qualitytime doorbrengen met de geliefden”

‘Klein budget’

Lekker eten voor een klein budget lijkt bijna onmogelijk in deze tijd. Toch is het concept van Restaurantweek een driegangenmenu aanbieden voor een gereduceerd bedrag van SRD 900. De ambiance en klantvriendelijkheid speelt daarbij een belangrijke rol.

Op de menu’s prijken verschillende exotische gerechten: van kip, rund en zalm. Er is zelfs een sushi platter (Omakase Bento) van restaurant Sakura in het Courtyard by Marriott, maar ook vegetariërs kunnen aan hun trekken komen.

Bij eetgelegenheid One51 is er bij elke gang een vegetarische optie, bijvoorbeeld de gevulde zucchini met tofu, couscous en tapioca. Ook Murphy’s Irish Pub heeft een vegan noodle op zijn menu staan.

Nagerecht

Het hoogtepunt van de avond – het nagerecht – daar zijn er diverse opties: vanaf bojo en gestoofde appel, tiramisu en broodtaart tot crêpes Suzette (Franse pannenkoeken).

Bij het doornemen van de nagerechten is er één dat zonder meer de aandacht trekt: de Ferrero Rocher cheesecake met chocolade ganasche van Koko Bana.

Na vier jaar terug

Restaurantweek werd in 2016 voor het eerst in Suriname geïntroduceerd en werd in 2019 voor het laatst gehouden. Dalen vertelt dat hij er aan het begin bij was als ondersteuner en promotor en niet als organisator.

Hij benaderde de vorige organisator en vroeg hem naar de Restaurantweek. Echter, hij kreeg geen reactie en besloot de trekker te worden van deze activiteit.