Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Restaurantweek: improvisatie en ruimte voor verbetering

Restaurantweek: improvisatie en ruimte voor verbetering

Volgeboekte restaurants, gezellige mensen, liveoptredens en een sfeervolle ambiance. Een hele week, tot en met zondag, konden lekkerbekken genieten van verschillende menu’s. Dit in het kader van Restaurantweek. Ruim dertien restaurants hebben deelgenomen aan dit culinair event. De feedback was divers: gasten moesten soms wel twee uurtjes wachten op hun eten. Terwijl anderen vinden dat de gerechten niet spectaculair waren.

door Sharon Singh

Eetgelegenheden zoals Mingle, Hard Rock Café, Murphy’s Irish Pub en Courtyard by Marriott waren stampvol gedurende deze zeven dagen. Dat is niet verbazingwekkend, omdat SRD 900 voor een driegangenmenu bij deze grote restaurants best meegenomen is.

Bij Mingles was het elke avond een drukte van belang. Bij het voorgerecht hadden gasten een keuze uit drie opties: een romige paprikasoep, een seafood soep (die overigens heel lekker was) en pikante tonijn in brunoise en sushi met een knapperige korst. Van de hoofdgerechten die de tafelgenoten gekozen hebben was de pan seared beef medallion met een medley van groenten het meest in de smaak gevallen.

“We hebben zolang gewacht dat ik binnen een mum van tijd mijn eten verorberd heb en nog honger had”

Aryan Dayaldasani

Lang wachten

“De gerechten bij Mingle was oké, het was niets speciaals. Er was wel iets mis met de communicatie, want we hadden vooraf gereserveerd en hebben toch twee en een half uur op het eten moeten wachten”, vertelt Aarush Moorjani.

Zijn vriend Aryan Dayaldasani is dezelfde mening toegedaan. “We hebben zolang gewacht dat ik binnen een mum van tijd mijn eten verorberd heb en nog honger had. Een pluspunt is dat ik in plaats van soep naar een ander vegetarisch gerecht heb gevraagd en die is speciaal voor mij gemaakt”.  Volgens Tyriq Melcherts, die ook bij de groep aanzat, was het eten lekker, alleen moesten ze te lang wachten.

Improvisatie

Doordat er een schaarste is aan aardappelen hebben de meeste koks schotels bereid met andere aardvruchten zoals cassave en zoete patat. Cassavesalade, cassave frietjes en zoete patatpuree zijn enkele aardappelvervangers geweest op de menu’s.

Pan seared beef medallion met een medley van groenten. [Foto: Irvin Ngariman]

Bij Murphy’s Irish Pub bijvoorbeeld, heeft chef Cereyg Awaitie een cassavegratin gemaakt in plaats van aardappelgratin. Bij deze pub, waren de portions iets meer dan bij de andere restaurants. Om met het lekkerste te beginnen: het Ierse ijsje was heerlijk. Verder was de bruchetta met gerookte bangbang ook in de smaak gevallen bij de gasten.

Er was ook een seafood schotel met verschillende zeevruchten en een vegan noodle met groenten die eveneens smaakvol was. Awaitie die het tweemaal zo druk had tijdens Restaurantweek vertelt dat dit menu veel positieve reviews heeft gekregen. “Ik zal het voorstel aan de leiding doen om een paar van de gerechten op het regulier menu te krijgen.”

Normaliter worden er alleen snacks en alcoholische dranken in de pub verkocht. “Ik wil niet opscheppen, maar onze steak heeft ook heel wat positieve reacties ontlokt.”  Terwijl de grote restaurants volgeboekt waren struggelden de kleine eetgelegenheden om zoveel gasten aan te trekken met hun menu’s.