Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ressort Kabalebo krijgt snellere optie om sociale tegoeden vanuit overheid te ontvangen

Ressort Kabalebo krijgt snellere optie om sociale tegoeden vanuit overheid te ontvangen

Onlangs is het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting verder gedaan met het voldoen van achterstallige betalingen van Algemene Kinderbijslag (AKB), Financiële Bijstand, Zwakke huishoudens en de koopkrachtversterking te Kabalebo. 

Ministerie brengt bezoek aan Kabalebo 

Kort geleden brachten vicepresident Ronnie Brunswijk, de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Uraiqit Ramsaran, de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport Gracia Emmanuel en de directrice Sociale Zaken Melitia Sentelia een bezoek aan het ressort Kabalebo (zie foto top). De delegatie werd welkom geheten door districtscommissaris Josta Lewis.

“Dit project wordt uitgevoerd samen met de Inter American Devolpment Bank (IDB) en de Surinaamse Postspaarbank. De betalingen die momenteel plaatsvinden zijn Algemene Kinderbijslag (januari 2022 tot en met december 2022), Financiële Bijstand Zwakke huishoudens (januari 2022 tot en met juni 2022) en koopkrachtversterking van SRD 1.800 (over de maanden januari 2023 tot en met juni 2023) worden meteen uitbetaald”, zo meldt het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Distributie Moni Karta’s

In gesprek met districtscommissaris Josta Lewis geeft ze aan de redactie van Dagblad Suriname te kennen, dat er nog geen uitbetaling heeft plaatsgevonden. Het ging volgens haar slechts om de distributie van Moni Karta’s. Op de bankrekeningen die gekoppeld zijn aan de Moni Karta’s zijn de gelden gestort voor zwakke huishoudens en AKB. De koopkrachtverhoging zal volgens Lewis achteraf gestort worden op de rekening van de Moni Karta-houders. Dus de regering Santokhi-Brunswijk stapt volgens informatie verkregen van de districtscommissaris  over van contante betalingen op betalingen in het giraal betalingsverkeer. 

De gemeenschap was volgens de Lewis niet zo blij hiermee, omdat men reeds gewend was aan cash gelden en Kabalebo volgens de districtscommissaris slechts beschikt over een pinautomaat die ook nog eens regelmatig leeg is. Districtscommissaris Lewis van Kabalebo zal een beroep doen op B’Nets voor nog een pinautomaat in het bestuursressort Kabalebo, aangezien er behoefte aan bestaat. Ook zal zij een beroep doen op lokale winkeliers om zoveel mogelijk gebruik te maken van POS-apparaten. Dit alles om de bevolking toch gebruik te laten maken van hun Moni Karta’s.