Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Renovatie OS Geyersvlijt in vergevorderde stadium

Renovatie OS Geyersvlijt in vergevorderde stadium

“Ik herinner mij nog dat de vicepresident mij om half twee in de ochtend belde om te vragen wat de mogelijkheden zijn om te ondersteunen. Hij was ter plekke aanwezig. Ik stelde hem gerust en bood toen delinquenten aan voor de opruimingswerkzaamheden”, vertelt de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, over de bijdrage die geleverd is aan de renovatie van de OS Geyersvlijt 1.

Een deel van deze school ging in de as op kort na aanvang van de grote vakantie. De renovatiewerkzaamheden van de school zijn in volle gang. Na de opruimingswerkzaamheden hebben de vaklieden onder de arrestanten, hetgeen nodig was voor de renovatie begroot. Door tussenkomst van de vicepresident zijn de nodige middelen ter beschikking gesteld en zijn de delinquenten begonnen aan de renovatie werkzaamheden.

Volgens minister Getrouw is dit een goed voorbeeld van de dubbele werking van resocialisatie; de arrestanten worden enerzijds door dit project gereed gemaakt om terug te gaan in de samenleving en anderzijds wordt de samenleving klaargemaakt om deze groep terug te ontvangen. De minister prijst zich gelukkig met deze interactie en onderstreept hiermee het belang van het samenwerken om onze jeugd in staat te stellen onderwijs te volgen. “De jeugd kan niet onthouden worden van educatie” stelt de minister resoluut.

Uit dankbaarheid hebben leerkrachten van OS Geyersvlijt in samenwerking met Ressortraadsleden van Blauwgrond zondag gezorgd voor maaltijden, drank en snacks voor de gedetineerden die met man en macht hebben gewerkt.

De werkzaamheden nog niet af maar binnenkort is dat een feit. Hun dankbaarheid gaat ook uit naar dc van Paramaribo-Zuidoost, Mike Nerkust, de ministeries van Justitie en Politie en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de Energie Bedrijven Suriname.