Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Renovatie O.S. Totness start deze maand

Renovatie O.S. Totness start deze maand

De renovatie van O.S. Totness moet deze maand van start gaan. Dit zei president Chan Santokhi terwijl hij een rondleiding kreeg op het schoolterrein van schoolleider Margo Davids-Blackson. Zij bood het staatshoofd een schrijven aan met het verzoek voor de renovatie en de verschillende zaken die daarvoor in orde gemaakt moeten worden. Het bezoek aan de school maakt deel uit van het werkbezoek van de president aan Coronie.

O.S. Totness is toe aan renovatie. Het schoolgebouw heeft op vele plaatsen geen verlichting, bepaalde lokalen hebben geen deuren en er is een tekort aan schoolmeubilair. Davids-Blackson zegt dat Staatsolie NV bereid is de school te renoveren, maar dat er vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) nog geen toestemming is gegeven.

Volgens de schoolleider heeft het ministerie meegedeeld dat de renovatie van de school een project zal zijn van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) dat in september 2023 van start zal gaan. Zij hoopt dat dit zoals beloofd zal gebeuren.

President Santokhi heeft aangegeven, dat het personeel van het Kabinet van de President contact zal opnemen met onderwijsminister Henri Ori om zaken in orde te maken zodat de renovatie nog in september kan beginnen. Hij raadt de schooldirecteur aan om het Bureau Microprojecten van het Kabinet van de President te benaderen om kleinere zaken gedaan te krijgen. Daarnaast stelt het staatshoofd voor dat de school gebruikmaakt van internet en computers van de Community Hub, die op loopafstand van de school is gevestigd.