Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Regian Eersel wil nu ook wereldtitel thaiboksen verlengen

Regian Eersel wil nu ook wereldtitel thaiboksen verlengen

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — Bij zijn eerstvolgend gevecht gaat Regian Eersel kickboksen. De vechter die vrijdag zijn wereldtitel verlengde in de lichtgewichtklasse thaiboksen van de organisatie One Championship, wil dat nu ook bij kickboksen doen.

Eersel die onder de Surinaamse vlag vecht, heeft bij deze organisatie zowel de kick- als thaiboksen titel in bezit. In zijn jongste gevecht in Bangkok sloeg hij de Rus Dmitry Menshikov al na 45 seconden een KO. Hij heeft zijn kickboks titel al langer dan jaar niet meer verdedigd en dat wil hij zo gauw weer gaan doen.

Eersel die zondag terug was in Amsterdam, zal geen vakantie inlassen. De vechter is van plan al om deze week weer de gym in te gaan. Door zijn doelstelling, zo lang mogelijk ongeslagen blijven, is er geen tijd om wat gas terug te nemen.

Hij is intussen al meer dan acht jaren ongeslagen en is van plan om dat zo lang mogelijk zo te houden. Dat is erg belangrijk voor de legacy die hij aan het opbouwen is. “Mijn naam staat nu al in de geschiedenisboeken, maar ik wil dat zo lang mogelijk behouden”, zegt hij vastberaden.

“Dus ik vind dat het tijd is om weer te gaan kickboksen. Een kampioen moet normaliter binnen een jaar zijn titel verdedigen en dat heb ik niet gedaan”

Hij geniet nog steeds na van zijn winst op Menshikov. “Ik voel me goed. Ik ben verder nog steeds tevreden over mijn prestaties in de ring”, geeft hij aan. Eersel had echter niet verwacht zo snel klaar te zijn met Menshikov. Hij verwachte een langer gevecht en dat hij samen met de Rus een goede show zou geven. “Maar dit is het nou eenmaal als je vecht. Als je een gaatje ziet in de verdediging van de tegenstander moet je direct proberen toe te slaan”, geeft hij aan.

Record

De vechter denkt niet dat de Rus zich gaat willen revancheren. “Hij heeft mijn kracht gevoeld, dus ik denkt het niet.” Middels een KO winnen voelt wel super aan en daarom streeft Eersel ernaar om in de toekomst nog meer aan zijn record toe te voegen. Als dat weer snelle worden kan hij niet aangeven, omdat je dat zelf niet in de hand hebt. Dat gaat op gevoel en het moment van de wedstrijd. Ondanks zijn succes in de het thaiboksen vindt Eersel het nu weer hoogtijd om te gaan kickboksen.

De wereldkampioen wijst erop dat hij al langer dan een jaar zijn titel in deze categorie heeft verdedigd. Ook streeft hij ernaar om in deze klasse meer dan tien keren zijn titel met succes te verdedigen. “Dus ik vind dat het tijd is om weer te gaan kickboksen. Een kampioen moet normaliter binnen een jaar zijn titel verdedigen en dat heb ik niet gedaan”, zegt de vechter. Wie de uitdager wordt weet hij nog niet, maar geeft aan dat die er altijd zijn.

Eersel heeft intussen al tegenover bijna elke vechter van One Championship gestaan en denkt dat de organisatie buiten naar een tegenstander zal zoeken. Hij geeft aan dat het niet moeilijk schakelen is tussen kick- en thaiboksen, omdat er niet veel verschil is tussen die twee. “Het is gewoon een kwestie dat je goed geconcentreerd blijft”, beweert de vechter.  

Opvallend is dat ondanks Eersel al jaren onder de Surinaamse vlag vecht, de Nederlandse sportpers zijn prestaties toch als een Nederlands succes bestempelen. Hij is daar kort over. “Zo is de Nederlandse sportmedia eenmaal. Wanneer je het goed doet, ben je Nederlander en wanneer je het slecht doet ben je opeens Surinamer. Maar aan de andere kant is het goed, want exposure is altijd goed.”