Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Regeringsdelegatie oriënteerde zich te Ornamibo

Regeringsdelegatie oriënteerde zich te Ornamibo

Een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft zich georiënteerd op de vuilstortplaats te Ornamibo. De vp heeft samen met de ministers van Regionale Ontwikkeling, Justitie en Politie en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) en de districtscommissaris van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, poolshoogte genomen van de huidige situatie aldaar.

De vp belegt vandaag een persconferentie omtrent de bevindingen en de maatregelen die vanuit de regering getroffen zullen worden, opdat deze situatie tot het verleden behoort.

Minister Lilian Ferrier van OW&C geeft aan dat uit voorzorg enkele scholen in de nabije omgeving van de vuilstortplaats deze week gesloten blijven. De bewindsvrouw heeft de leerkrachten van deze scholen geadviseerd de lessen voor deze week anders voor te bereiden, zodat de achterstand de komende week niet te groot is. “Wij kunnen zelf ook meehelpen om het anders te doen als we al leren om ons vuil te scheiden. Ik heb de kinderen drie tonnen beloofd en ze wisten al precies waar die drie tonnen voor bestemd waren”, sprak de bewindsvrouw.

Verder gaf zij de kinderen aan dat het een onaangename situatie is, maar dat zij niet voor lang nog last zullen hebben ervan.