Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Regering maakt middelen vrij om cyanidegebruik tegen te gaan

Regering maakt middelen vrij om cyanidegebruik tegen te gaan

De regeringsraad heeft zich woensdag gebogen over het gebruik van voor het milieu schadelijke chemicaliën in de kleinschalige goudsector. Het gaat om de zogenoemde heap leaching, waarbij er gebruik wordt gemaakt van stoffen die cyanide bevatten.

Er is ten laste van de begroting van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen een bedrag goedgekeurd om deze vorm van goudwinning tegen te gaan en daarmee milieuvervuiling een halt toe te roepen.

Deze kwestie was slechts een van de aspecten waarover de regeringsraad zich heeft gebogen. Zo is ook van gedachten gewisseld over het broodjesproject. Binnenkort komen vicepresident Ronnie Brunswijk, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, een clusterteam van ministers en deskundigen in vergadering bijeen om te praten over schoolvoedingsprojecten. Voor het brood- en melkproject zullen er scholen in beeld worden gebracht.

Verder heeft de regering haar goedkeuring gegeven aan het project over het aanleggen van een verbindingsweg tussen Wakai (Nickerie) en Apoera (Sipaliwini). De grensplaats zal hierdoor sneller en veiliger bereikbaar zijn, met voordelen voor de afzet van producten en diensten. De weg moet verder de duurzame ontwikkeling van het gebied ten goede komen.