Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Referendum in West-Suriname te Apoera.

Referendum in West-Suriname te Apoera.

APOERA – Het referendum dat gehouden wordt om van de bewoners van dat gebied te weten of zij een (1) of drie (3) kapiteins willen, zal op 1 en 2 juni a.s. plaatsvinden. Momenteel hebben de dorpen Apoera, Kabalebo en Washabo elk een eigen kapitein. Van de bestuursdienst verneemt GFC Nieuws uit een eerder gesprek dat het makkelijker zou zijn als er met een (1) kapitein gewerkt wordt, omdat het vaak is voorgekomen dat de drie kapiteins geen overeenstemming konden bereiken over de in te nemen standpunten.

Het werk werd daardoor gestagneerd. Aan de andere kant zeggen de bewoners van de verschillende dorpen dat hun eigen kapitein het dorpsbelang beter kan behartigen. Om tot een vergelijk te komen zal er nu een referendum worden gehouden. Op papier is er wel een (1) waarnemend kapitein t.w. Jerry Armaketo van Apoera. Hij gaat over de drie gemeenschappen maar hij wordt niet door iedereen erkend.

Volgens de bewoners is hij door zijn moeder, districtscommissaris Lorieta Seenanan-Lingaard naar voren geschoven. De verkiezingscommissie bestaat uit ambtenaren van de bestuursdienst en staat onder voorzitterschap van DC Roline Samsoedien. De dorpelingen van de drie dorpen zullen in de loop van de week voorlichting krijgen over hoe te stemmen. Er zal in de drie dorpen worden gestemd.


Posted

in

by

Tags: