Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Reconstructie Pikin Saron geeft aanleiding tot nader onderzoek’

‘Reconstructie Pikin Saron geeft aanleiding tot nader onderzoek’

PARAMARIBO — Het Openbaar Ministerie meldt woensdagmiddag dat er een reconstructie heeft plaatsgehad van de onlusten op 2 mei te Pikin Saron, waarbij de inheemse mannen Martinus Wolfjager en Ivanildo Dijksteel om het leven kwamen. “Die reconstructie geeft aanleiding tot verder onderzoek in de zaak”, aldus het OM in een persbericht.

Verder wordt aangegeven dat intussen de obductierapporten van de patholoog-anatoom Chan zijn ontvangen. “De advocaat heeft de mogelijkheid gehad om deze rapporten in te zien”, wordt aangegeven. In de obductierapporten worden naast de doodsoorzaak de inwendige of uitwendige letsels omschreven en een eventueel verband tussen de letsels en de dood.

Op 6 juni had het OM een ontmoeting met de advocaten Milton Castelen, Murwin Dubois en Antoon Karg. De raadslieden waren daarbij geïnformeerd dat de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname (KPS) onder leiding van het OM onderzoek doet om vast te stellen of het vuurwapengeweld dat is aangewend bij de aanhouding van Wolfjager en Dijksteel binnen de perken van de wet heeft plaatsgevonden.