Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Rechter veroordeelt verdachte van brandstichting voertuig

Rechter veroordeelt verdachte van brandstichting voertuig

De rechter heeft Andy H., de verdachte van brandstichting aan het voertuig van zijn broer, schuldig bevonden en veroordeeld. Andy heeft herhaaldelijk gedreigd het huis van zijn broer, Sean H., in brand te steken. Sean heeft hiervan meerdere keren aangifte gedaan.

Op 4 april werd Sean getuige van Andy die een badddoek met benzine besprenkelde en op de kofferbak van het voertuig van zijn andere broer, Jose H., legde. Vervolgens stak hij het doek in brand.

Op dat moment stond Andy H., gewapend met een lat, scheldend in de oprit. Sean en zijn zoon grepen in en drukten Andy tegen de grond, waarna de politie werd gebeld.

Tijdens de zitting verklaarde Andy dat hij de hypotheek van het huis had afgelost. Tot zijn grote verbazing ontdekte hij dat zijn moeder het ouderlijk huis opnieuw als onderpand bij de bank had ingezet. Dit leidde ertoe dat hij zijn aandeel opeiste, wat herhaaldelijk werd geweigerd door zijn moeder. Uit frustratie besloot hij uit boosheid de auto van zijn broer in brand te steken.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. In zijn laatste woord verzocht de verdachte de rechter rekening te houden met zijn kankerdiagnose.

Na het beoordelen van het bewijs van brandstichting, legde de rechter de verdachte een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Als gevolg van deze uitspraak moet Andy nog zes maanden in de gevangenis doorbrengen.