Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Rechter brengt einde aan nachtmerrie gedupeerden Schietbaanweg

Rechter brengt einde aan nachtmerrie gedupeerden Schietbaanweg

Kortgedingrechter brengt einde aan nachtmerrie gedupeerden Schietbaanweg02
Kortgedingrechter brengt einde aan nachtmerrie gedupeerden Schietbaanweg01
Front Foto

De muur die ondernemer Rambharos van Milasco Mufflershop heeft opgetrokken voor de eigendomspercelen nummer 76 en 78 aan de Schietbaanweg, moet binnen twee dagen worden afgebroken. De rechter in kort geding heeft gistermorgen ook de beschikking die is afgestaan aan Rambharos, opgeschort. Het vonnis is bij voorraad uitvoerbaar.  De magistraat besliste verder dat de Staat, in deze de ministeries van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en Openbare Werken (OW), onrechtmatig hebben gehandeld. RGB heeft namelijk een beschikking uitgegeven waarin in- en uitritten van eigendomspercelen aan Rambharos zijn toegewezen voor het maken van een parkeerplaats. OW op zijn beurt heeft daarop onrechtmatig een bouwvergunning afgestaan voor het optrekken van een muur om de parkeerplaats. De rechter zei dat de Staat de problemen creëert en dan zelf talmt om deze op te lossen. “Niemand heeft het recht om een ander tot gevangene in zijn eigen huis te maken.’

‘We zijn heel erg blij, na twee jaren komt er eindelijk gerechtigheid’, zeggen Shantiedebi Mangroe en Soeroedjpersad Toelsie aan Dagblad Suriname. ‘Het waren echt verdrietige dagen voor ons. We hebben echt bittere tijden meegemaakt. Maar God heeft ons gered en vandaag zijn wij aan de winnende kant. Wat die meneer met ons heeft gedaan, was echt niet prettig’, zegt een emotionele Mangroe.  ‘We hebben onder heel veel stress moeten leven in de afgelopen periode’, zegt Toelsie. Mangroe die een snacks – en broodjeswinkel heeft op haar erf, heeft vanaf 26 maart 2012, de dag waarop de 1.80 meter hoge stenen schutting werd opgetrokken, inkomsten moeten derven.

De advocaat van de gedupeerden, Chas Mijnals, is erg ingenomen met het vonnis. De staatsadvocaat Armand van der San: “Ik heb vanaf het begin gezegd dat deze hele kwestie onrechtmatig is”. Het vonnis voorziet erin dat de gedupeerden binnen twee maanden in bodemgeschil, de intrekking van de beschikking voor de parkeerplaats die is afgestaan aan Rambharos, kunnen vorderen. De rechter kon zich vinden in het spoedeisende karakter van de zaak en heeft daarom de voorlopige voorziening getroffen om de beschikking tot de uitspraak in bodemgeschil, op te schorten.

Widjai Ganesh

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by