Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Recherche Midden houdt gezin aan voor verduistering

Recherche Midden houdt gezin aan voor verduistering

Op 8 augustus 2023 werd bij het politiebureau in Paranam melding gemaakt van de vernieling van een graafmachine aan de Avobakaweg, bij mast 39. Het onderzoek, uitgevoerd door het rechercheteam van Regio Midden, leidde aanvankelijk tot de aanhouding van twee verdachten: vader en zoon, respectievelijk K. M. (50 jaar) en A. M. (28 jaar). Ze werden op Houttuin aangehouden, waarbij een deel van gestolen onderdelen in hun voertuig werd gevonden en in beslag werd genomen.

Verder onderzoek bracht een derde verdachte naar voren, R. L. (26 jaar), die betrokken zou zijn bij de diefstal. Dit leidde tot de arrestatie van een gestolen goederenhandelaar, S. R. (26 jaar), aan de Kwattaweg, met enkele onderdelen als onderpand.

Bij huiszoekingen bij de aangehouden vader en zoon werden op hun terrein tal van gestolen graafmachineonderdelen ontdekt en in beslag genomen. Dit leidde tot de arrestatie van P. Ch. (50 jaar), de vrouw van K. M., en een tweede zoon, V. M. (30 jaar).

Twee verdachten zijn nog voortvluchtig. Na overleg met een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie werden P. Ch. en S. R. na verhoor vrijgelaten, terwijl de andere vier verdachten in voorlopige hechtenis werden genomen.