Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Readytex viert 50-jarig jubileum met cultureel festijn

Readytex viert 50-jarig jubileum met cultureel festijn

Op 15 oktober viert Readytex haar 50-jarig bestaan. Evenzoveel jaren van hard werk, van grote en kleine uitdagingen, van doorzettingsvermogen ondanks tegenslagen en daardoor ook 50 jaren van groei en ontwikkeling. Een halve eeuw die zeker het vieren waard is. Want dat Readytex uitgroeide van een bescheiden schoenenwinkel in 1968, naar de grote en welbekende winkelzaak die het nu in 2018 is, daar mag iedereen die aan Readytex verbonden is, trots op zijn, laat de directie optekenen.

Suriname’s ‘Ala sma winkri’ is reeds jarenlang een vertrouwd en onlosmakelijk deel van het stadsbeeld in het winkelcentrum van Paramaribo. Surinamers uit alle lagen van de bevolking en ook een groot aantal terugkerende toeristen weten dat Readytex de plek is waar zij voor allerlei artikelen aan hun trekken komen.

Belangrijk in het veelzijdige assortiment verspreid over de verschillende afdelingen van de winkel, zijn de babyspullen, kleding en textiel, en ook de traditionele en hedendaagse crafts en de bekende souvenirs.

Readytex onderscheidt zich verder vooral in het accent dat zij legt op het Surinaamse product. Naast de vele traditionele crafts en souvenirs die zij afneemt van lokale vaklieden, beschikt Readytex ook over een eigen atelier waarin diverse producten ontworpen en geproduceerd worden. Creativiteit staat bij Readytex dan ook hoog in het vaandel.

Een bijzondere afdeling is uiteraard ook Readytex Art Gallery. De galerie die in 2015 een nieuw onderkomen kreeg in het aangrenzende en gerenoveerde familiepand aan de Steenbakkerijstraat 30, beschikt over een gevarieerde collectie beeldende kunst gecreëerd door getalenteerde Surinaamse kunstenaars.

Omdat Readytex graag vooral haar Surinaamse identiteit wil etaleren bij deze jubileumviering, heeft het bedrijf op de friyari dei weer een bijzonder cultureel feestprogramma op schema staan. In een wervelende flashmob komen vanuit verschillende kanten dan Inheemse Sambura dansers, een Brassband en Tazza voor de deur van Readytex bijeen voor een waardig verjaardagsfeest.