Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » RBTW stuit tijdens verkeerscontrole op smokkelwaar en marihuana

RBTW stuit tijdens verkeerscontrole op smokkelwaar en marihuana

PARAMARIBO Het Regio Bijstandsteam West (RBTW) heeft dinsdag een algehele verkeerscontrole gehouden in Middenstandspolder, Nickerie, naar aanleiding van twee afzonderlijke meldingen waarbij er vermoedelijk verboden spullen vanuit Nickerie naar Wageningen zouden worden getransporteerd.

In een voertuig dat tot stoppen werd gesommeerd, werd tijdens de controle een kartonnen doos met illegale sigaretten aangetroffen. De bestuurster M.S. gaf aan de sigaretten bij een man van Guyanese afkomst op een locatie in Henar te hebben gekocht. Bij een onderzoek in de woning van de vrouw stuitten de politieambtenaren op enkele dozen illegale sigaretten.

Bij de bromfietser A.A. werd een hoeveelheid marihuana in een tas aangetroffen. Deze verdachte gaf de politie te kennen dat hij de marihuana voor eigen gebruik bij een onbekende Guyanese man te Zeedijk had gekocht.

Zowel de partij sigaretten, de hoeveelheid marihuana en de voertuigen werden door de politie in beslag genomen. De bestuurster M.S. en de bromfietser A.A. werden vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van Regio West.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de bestuurster M.S. in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het betalen van een fikse boete is zij heengezonden, terwijl de bromfietser A.A. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.