Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » RBT regio Midden houdt verdachte, poging beroving aan; schutter voortvluchtig

RBT regio Midden houdt verdachte, poging beroving aan; schutter voortvluchtig

Leden RBT Regio Midden (RBTM) hebben in de vroege ochtend van zondag 3 september 2023 de verdachte H.P. ter zake poging beroving middels geweldpleging, aan de Indira Gandhiweg aangehouden.

Het slachtoffer tevens aangever stopte voormelde politieambtenaren aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Samboerastraat. De aangever hield de wetsdienaren voor dat kortgeleden enkele onbekende mannen hebben gepoogd hem op zijn woonadres te Hannaslust te beroven. Daarbij hebben de verdachten schoten gelost, maar niemand is geraakt. Hierna kozen de vermoedelijke daders het hazenpad. Aangezien hij vermoedde dat een rood gelakte voertuig de verdachten had afgezet, ging hij bedoelde auto achterna en aan de Samboerastraat dichtbij de Indira Gandhiweg reed hij het rood gelakte voertuig klem. De bestuurder van het voertuig werd als verdachte aangemerkt en door de politie in de boeien geslagen.

Hierna stelden de leden RBT-RM samen met de politiemedewerkers van het politiebureau de Nieuwe Grond een onderzoek in op het woonadres van de aangever. Daarbij is er een patroonhuls aangetroffen en is er een kogelinslag op de muur van de woning aangetroffen. Verder zijn er ook bandsporen aangetroffen die overeenkomen met dat van het rood gelakt voertuig. Het wapen is niet aangetroffen op de aangehouden verdachte maar wel een patroonhuls in zijn voertuig. Het onderzoek in deze zaak is gaande en zal de schutter die voortvluchtig is spoedig in de kraag worden gevat.

De verdachte H.P. werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de schutter wordt gewerkt.

The post RBT regio Midden houdt verdachte, poging beroving aan; schutter voortvluchtig appeared first on Korps Politie Suriname.