Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Rashly na drie jaar terug met nieuwe muziek

Rashly na drie jaar terug met nieuwe muziek

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “Ik kreeg steeds de vraag van mensen of ik nog muziek doe. Het antwoord is dat ik er nog steeds van hou, maar veel is veranderd; de tijd, de crowd, de stijl en ook mijn stem”, zegt zanger en songwriter Rashly Resida tegen de Ware Tijd. Hij ontkent niet dat het een challenge is om weer muziek te maken. “De tijdgeest is anders. Ik hoop dat het in de smaak valt na een lange tijd weer muziek te produceren.”

Zijn nieuwste single heet ‘Moro Lobi’. Daarvoor dropte hij ‘Enegery’. Beide songs zijn afkomstig van zijn ep ‘Being Rashly’, waarop zeven tracks staan. “‘Moro Lobi’ handelt over de struggles in een liefdesrelatie, maar toch niet opgeven in elkaar. ‘Energy’ gaat over verlangen naar het gevoel van een bepaalde liefde”, verklaart Resida het verhaal achter zijn nieuwste nummers.

(lees verder onder de foto)

Het voornaamste doel van Rashly nu is om gewoon goede muziek te geven aan de samenleving. Zijn stijl is wel veranderd en de liederen zijn korter. De teksten van nu zijn veelal platter. “Ik moet er echt aan wennen weer.” Zijn vorige ep heet ‘Camelion’. “Daar heb ik diverse stijlen van muziek neergezet, zodat duidelijk werd dat ik alle stijlen kan brengen.”

Eerder in zijn carrière scoorde Rashly hit singles als ‘Ef A Kan’ en ‘Gi Yu’, die hij samen uitbracht met de rapper Sepul2ra. Resida is onderwijzer op een technische school.