Home » Surinaams nieuws » Puerto Rico schiet Suriname met penalty’s naar huis

Puerto Rico schiet Suriname met penalty’s naar huis

door marinio Balsemhof

PARAMRIBO — Suriname heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Concacaf Gold Concacaf. In het stadion kwamen ze niet verder dan 0-0 in de reguliere speeltijd, wat betekende dat vrije schoppen vanaf de elfmeterstip de beslissing moest brengen. Hierin was Puerto Rico beter en won met 4-3. Shaquille Pinas en Mitchel Te Vrede misten hun penalty’s.

Suriname heeft in de eerste helft bij vlagen wat goed voetbal laten zien. Dat leidde tot enkele kleine kansen, maar die konden niet in doelpunten worden omgezet. Tot grote kansen kwam het echter niet omdat het nodige geduld niet werd betracht, dat leidde vaak tot voorzetten op te Vrede, die zich vaak genoeg op een eiland bevond.

Ook was de aansluiting niet goed genoeg waardoor de tweede ballen vaak genoeg ook voor de tegenstander waren. In beide helften bleven de overlappingen van de vleugelbacks ook uit, waardoor er weinig dreiging vanuit hen kwam.

In de tweede helft was het Peurto Rico die het spel bepaalde. Natio kon zich moeilijk werken uit de pressie die de tegenstander toepaste. Zij dwongen Suriname om gehaast te spelen en fouten te maken. Bondscoach Aaron Winter probeerde door enkele wissels toe te passen verandering in het spelbeeld te brengen, wat maar niet lukte.

Verdediging

Verdedigend gaf Suriname vooral in de eerste helft veel ruimte weg, waardoor de tegenstander toch makkelijk tussen de linies van Suriname kon voetballen. Individueel probeerden zij nog wat druk te zetten, maar collectief was de verdedigen niet goed. Het leek erop alsof er geen plan was en er geen afspraken waren waar en wanneer de bal verovert moest worden.