Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Psycho viert tienjarig bestaan van SMFL

Psycho viert tienjarig bestaan van SMFL

door Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — “We zijn dankbaar dat we het ondanks alle ups en downs toch hebben gemaakt op het gebied van muziek. We zijn heel klein begonnen en nu zijn we niet alleen in Suriname bekend, maar ook in het buitenland. We vullen plekken waarvan we nooit hadden gedacht dat het mogelijk was. En we leveren ook nog kwalitatieve muziek”, vertelt Maadnbad Psycho trots.

Hij kijkt supertevreden terug naar wat hij samen met zijn SMFL (Su Music For Life) Band heeft bereikt in de afgelopen tien jaren. De laatste successen die Psycho met zijn team heeft geboekt, zijn onder andere twee succesvolle tours naar Europa en het vaker deel zijn van de line-up voor shows van internationale artiesten in Suriname.

Dat heeft ook ervoor gezorgd dat de artiest heel veel lokale fans heeft, maar ook internationaal bekendheid geniet onder verschillende bevolkingsgroepen. Hij geniet ook van miljoenen views op vele bekende nummers, waaronder ‘Yolo’, ‘Distance, ‘In me soul’ en anderen.

“Als je jarig bent, trakteer je. En dat was een traktatie aan zijn fans”

Minanga Hertsberg, PR Maadnbad Psycho

Op nog net geen drieduizend abonees heeft Psycho gauw ook een aantal van 100K subscribers op YouTube. De succesvolle artiest heeft met hard werken heel veel bereikt en gaat verder om meer te bereiken. Het ligt in de planning om meer landen aan te doen voor live optredens. Het Caribisch gebied komt zeer zeker ook aan de beurt.

Tien jaar SMFL

Op zaterdag 9 september heeft Psycho met zijn muziekfamilie, vrienden en fans het tienjarig bestaan van SMFL gevierd @Live Entertainment Center. Als mensen dachten dat ze de beste show van Psycho al hebben gezien, moesten zij aanwezig zijn op dit feest.  

De artiest en zijn team hebben hard gewerkt om het verschil te maken. Hiermee heeft hij zeker indruk gemaakt. Want dagen na de show was het nog steeds onderwerp van gesprek. De artiest heeft goed uitgepakt en alles uit de kast gehaald om een steengoede show te geven.

Zijn optreden startte met muzikale begeleiding, die de intro speelde en de backing vocals van het liedTevreden‘ van zijn nieuwe EP zongen. Vervolgens werd er een film op het scherm vertoond waarin te zien was dat de artiest ontvoerd werd. Maar zijn ‘spirit animal’, de gorilla, die altijd aan zijn zij is, heeft gezorgd voor zijn veiligheid.

Psycho kon ontsnappen en met zijn twee backing vocals I&I en Blaze haastte hij zich op een UTV richting het podium voor een spektaculair optreden, terwijl zijn fans juichen en joelen van blijdschap. “Als je jarig bent, trakteer je. En dat was een traktatie naar zijn fans”, geeft PR Minanga Hertsberg als antwoord op de vraag, waarom zij zo hebben uitgepakt.

[Foto: Visje Photography]

Maar dat was niet alles. In tegenstelling tot zijn reguliere optredens, heeft Psycho voor die avond blazers en een saxofonist uitgenodigd om het geheel meer vorm te geven. Om het af te maken, voegden Enver en Beer Panka zich in het team als extra background vocalisten. Aan het geheel werd een lichtshow toegevoegd om het publiek een onvergetelijke performance te geven.

“Het is ons aardig gelukt. We hebben @Live Entertainment center twee keren achter elkaar weten te vullen met shows die zelf door SMFL zijn georganiseerd”, zegt Psycho voldaan. Behalve het optreden van de dancehall artiest en zijn band, waren er ook andere lokale artiesten in de line-up. “Tien jaar geleden zijn we gestart met SMFL, dat toen stond voor Su Mafia For Life. Naarmate de ontwikkeling en groei binnen de band, is er besloten de naam te veranderen naar Su Music For Life.”

SMFL is uitgegroeid tot een organisatie met ondernemers, een band, een managementteam en een ‘brand’. De bedoeling van de ‘10 jaar SMFL’ show was om dit heugelijk feit samen met hun trouwe fans te vieren. Artiesten en muziekformaties zoals MF, Kennia Domini, New Style, Hot Fire, Dj Mull, Dj Remo, Jackson Blaai, Kappalani, Bryan Hij, The Cool Family en Young Boss waren in het voorprogramma.

Het optreden duurde een uur en een kwartier. Het geheel bestond uit een combinatie van de oude en nieuwe nummers van Psycho, visuals, lichtshow, dansact en een dankwoord naar zijn band en alle trouwe fans. Voor dit jaar heeft Psycho nog twee evenementen gepland: één buiten de stad en een show speciaal voor een van zijn grootste doelgroep: kinderen.