Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Principeakkoord tussen veiligheidsbonden en regering

Principeakkoord tussen veiligheidsbonden en regering

De veiligheidsbonden zijn tevreden over het bod dat de regering heeft gedaan en hebben besloten hun acties op te schorten. Het bod van de regering houdt in dat de toelages waar de veiligheidsbonden recht op hebben, naar tevredenheid zijn aangepast. Het is nu dus zaak, dat hetgeen overeen is gekomen, wordt uitgevoerd.

Wendell Oosterwolde, voorzitter van de vakbond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS), bevestigt dat alle veiligheidsbonden akkoord zijn gegaan met hetgeen de regering heeft voorgesteld. Los van het gedeelte van de toelagen kijken de bonden ook uit naar de gesprekken tussen Ravaksur en de regering ten aanzien van de koopkrachtversterking van SRD 2500.

Vanuit Ravaksur is gevraagd de koopkracht ter versterking te incorporeren in het loon of in het nieuwe jaar de uitbetaling van SRD 2500 te continueren. Donderdag praten partijen verder over deze kwestie.

De bonden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), KBS en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) hebben vorige week besloten vanwege het uitblijven van een tastbaar resultaat het werk neer te leggen.

Voorzitter Oosterwolde deed via Radio ABC een oproep aan de samenleving, voorzichtig te zijn met vuur in de extreme droge tijd aangezien de brandweer met een tekort aan materieel kampt om tegelijk op veel plaatsen tijdens calamiteiten op te treden.