Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Pride of Suriname’, de SLM A340-300, mogelijk zondag 11 juni voor het eerst ingezet 

Pride of Suriname’, de SLM A340-300, mogelijk zondag 11 juni voor het eerst ingezet 

De SLM zet mogelijk komend weekend voor het eerst haar ‘nieuwe’ Airbus A340-300 in op de lijndienst van Paramaribo (Johan Adolf Pengelluchthaven bij Zanderij) naar Amsterdam,  Schiphol. De luchtvaartmaatschappij huurde maandenlang extern materieel in, maar kan nu weer over een eigen toestel beschikken, aldus de website Luchtvaartnieuws.nl.

Om de enige trans-Atlantische route overeind te houden werden steeds diverse vliegtuigen gehuurd, inclusief bemanning. Zo vloog Air Belgium lang met een A340 tussen Suriname en Nederland, waarna Airhub Airlines, gevestigd op Malta, met een voormalige KLM-A330 die taak overnam. 

Op dit moment wordt voor korte tijd een moderne A330-900 van Air Belgium gehuurd’, maar volgens de huidige planning moet zondag 11 juni voor het eerst met de eigen A340-300, de PZ-TCW ‘Pride of Suriname’ van Schiphol naar Paramaribo worden gevlogen.

Dat toestel staat nu op Brussels Airport voor onderhoud bij de oude eigenaar Air Belgium. Dat verzorgt zaterdag voor het laatst de vlucht van Paramaribo naar Schiphol met de A330-900.