Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi terug in Suriname na deelname aan Unasur-top in Brazilië

President Santokhi terug in Suriname na deelname aan Unasur-top in Brazilië

President Chan Santokhi is terug in Suriname na zijn deelname aan de top van staatshoofden van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Het staatshoofd maakte gebruik van een door de Braziliaanse overheid verstrekt vliegtuig en keerde vanmorgen terug. De top, geïnitieerd door de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva, had tot doel regionale integratie te bevorderen en Unasur nieuw leven in te blazen.

Tijdens de top, waarbij de staatshoofden van de twaalf landen die het oprichtingsverdrag van de organisatie hadden geratificeerd aanwezig waren, presenteerde president Santokhi de visie van Suriname over het reactiveren van Unasur. Hij benadrukte dat de lidstaten gezamenlijke uitdagingen moeten aangaan om de regio te ontwikkelen.

Om dit te bereiken, moeten ideologische verschillen opzij worden gezet en moeten de landen zich richten op duurzame ontwikkeling en gemeenschappelijke overeenkomsten. President Santokhi benadrukte dat verbeterde connectiviteit zal bijdragen aan economische ontwikkeling en het vergemakkelijken van zakendoen en investeringen.

Naast zijn deelname aan de top voerde president Santokhi ook bilaterale gesprekken met andere presidenten. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationaal Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) had ook gesprekken met zijn Braziliaanse ambtgenoot Mauro Vieira.