Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi ontmoet Surinaamse studenten op Cuba 

President Santokhi ontmoet Surinaamse studenten op Cuba 

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens het bezoek aan Cuba een grote groep Surinaamse studenten op het eiland aangemoedigd om te blijven streven naar het beste en steeds door te zetten ondanks uitdagingen.

Op het eiland vertoeven tientallen studenten die vooral medicijnen studeren. Het luchtig en openhartig gesprek vond plaats op de Surinaamse ambassade in Havana.

“De studenten gaven verder aan dat de situatie op Cuba hen een bron van karaktersterkte verschaft. Zij zullen vooral positief blijven en hebben meer waardering voor het eigen in Suriname”

Het staatshoofd informeerde de studenten over de meest recente ontwikkelingen in eigen land en presenteerde een overzicht van het gevoerde beleid en de voornemens voor de komende tijd. Voorts had hij oor voor de aandachtspunten en voorstellen van de Surinaamse studentengemeenschap.

In zijn inleiding gaf de president aan zelf ook ver van huis te zijn geweest voor het volgen van een opleiding tot politieofficier en bekend te zijn met de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Hij stelde ook dat de uitdagingen en probleempunten van de huidige tijd volledig anders zijn en bemoedigde de studenten om niet op te geven en naast inzet ook de kracht van de Almachtige aan te roepen.

Problemen

De studenten brachten enkele dringende aandachtspunten naar voren. Gebrek aan nutriëntrijke voedingsmiddelen en medicamenten zijn de voornaamste problemen. Zij zijn bezorgd over de financiële voorzieningen via, onder andere, de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

Verder gaven zij aan dat de situatie op Cuba hen een bron van karaktersterkte verschaft. Zij zullen vooral positief blijven en hebben meer waardering voor het eigen in Suriname. De president heeft toegezegd de aangekaarte problemen op het hoogste niveau op te zullen pakken.

De overheid zal inkomen met medicamenten en symbolisch werd een deel daarvan aan hen overhandigd. Voorts worden andere oplossingen op korte termijn bekeken.

Voor de materiële problemen zullen gepaste oplossingen worden bewerkstelligd. De studenten zijn zeer ingenomen met het bezoek van de president en spraken hun dank en appreciatie hiervoor uit.

President Santokhi is samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking op Cuba in het kader van de G77+China top.