Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi neemt deel aan eerste Canada-Caricom Summit

President Santokhi neemt deel aan eerste Canada-Caricom Summit

President Chan Santokhi is zondag in de Canadese hoofdstad Ottawa gearriveerd. Deze week vindt de eerste Canada-Caricom Summit plaats. De summit is gepland voor 17 tot en met 19 oktober.

Het staatshoofd wordt op deze missie ondersteund door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Surinames Caricom-ambassadeur, Chairmè Konigferander.

Tijdens de Canada-Caricom Summit zal er over diverse belangrijke vraagstukken worden vergaderd. Zo zullen onder meer de regionale samenwerking en het versterken van handel aan de orde komen. De summit bestaat uit vier sessies, waarbij onder andere over klimaatbestendigheid en het bouwen van duurzame economieën van gedachten zal worden gewisseld.

De discussies zullen zich gedeeltelijk richten op de betrokkenheid van Canada bij het opbouwen van klimaatveerkrachtigheid door de Caricom-lidstaten. In aanloop naar de COP28 Klimaattop van de Verenigde Naties in november/december 2023 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, zijn deze onderwerpen uiterst belangrijk voor Suriname.