Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi naar Brazilië

President Santokhi naar Brazilië

President Chan Santokhi vertrekt op maandag 29 mei naar Brazilië voor deelname aan de Staatshoofden Summit welke bij elkaar wordt geroepen door de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva. De Braziliaanse president heeft in het kader van het verbeteren van de regionale integratie initiatieven ondernomen om de 12 staatshoofden van de Unión de Naciones Suramericanas (Unasur) weer bij elkaar te brengen.

‘The Meeting of the Presidents of the Countries of South America’ is een van de eerste initiatieven hiertoe. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 30 mei. Hoofdonderwerp van bespreking is het integratieproces van Zuid-Amerika in de wereld.

Het oprichtingsverdrag van Unasur werd op 23 mei 2008 getekend in Brasilia en trad in werking op 11 maart 2011. Suriname heeft het verdrag op 24 november 2010 geratificeerd. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft in voorbereiding op de meeting eerder deze maand een telefonisch onderhoud gehad met zijn Braziliaanse ambtgenoot Mauro Vieira.