Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi in New York voor Algemene Vergadering Verenigde Naties

President Santokhi in New York voor Algemene Vergadering Verenigde Naties

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi is zondag in New York, Verenigde Staten aangekomen voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarnaast zal een omvangrijk schema van bilaterale vergaderingen en handels- en investeringsbeperkingen worden afgewerkt.

De presidentiële delegatie reisde vanuit Havana, Cuba naar de VS af. Op het eiland werd een succesvolle G77+China top werd afgesloten met een gezamenlijke verklaring. Direct na aankomst in New York heeft de president een presentatie gehouden over investeringen in Suriname voor een groep van ruim zestig zakenlieden van Surinaamse afkomst in Amerika’s grootste stad.

Santokhi zal zich in zijn toespraak voor de algemene vergadering vooral richten op klimaatverandering, met name op het vinden van nieuwe financieringsmechanismen en nieuwe aspecten daarvan behandelen. Op de VN-vergadering zal voornamelijk over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) gesproken worden.

Het staatshoofd zal ook deelnemen aan een meeting over de situatie in Haïti onder leiding van de Canadese premier Justin Trudeau. Daarnaast staan gesprekken met de president van Servië en Zuid-Korea op de agenda. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zal bilaterale ontmoetingen hebben met collega’s van onder meer Guyana, Panama, Bhutan, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Polen en Nederland.