Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi in Cuba voor G77+China top

President Santokhi in Cuba voor G77+China top

President Chan Santokhi vertoeft momenteel in Cuba om deel te nemen aan de G77+China top. De G77+China top zal zich richten op de uitdagingen van duurzame ontwikkeling voor ontwikkelingslanden op dit moment. Hierbij zal specifiek gesproken worden over de rol van de wetenschap, technologie en innovatie in de context van duurzame ontwikkeling.

Het is ook een goede gelegenheid voor de ontwikkelingslanden om gezamenlijk te praten over de veranderingen die plaatsvinden in de wereld. Santokhi is donderdagavond gearriveerd in Havana. De president is op de Jose Marti internationale luchthaven ontvangen door de Cubaanse minister van Energie, Vicente de La O’Levy en Wendy Paulus-Aminta, de Surinaamse ambassadeur in Cuba.

De president heeft na zijn aankomst op het eiland aangegeven verheugd te zijn om te participeren aan de belangrijke top voor ontwikkelingslanden. “De G77 en China zijn bij uitstek het forum om de economische belangen van ontwikkelingslanden te verdedigen met betrekking tot al deze uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Als gevolg van de vele crises hebben deze landen te maken met grote uitdagingen op het gebied van financiën, voedsel, biodiversiteit en klimaat. Om deze uitdagingen aan te gaan biedt de top bij uitstek belangrijke mogelijkheden”, aldus de president.

De aanwezigheid van Santokhi op deze top bewijst de betrokkenheid van Suriname bij het werk van de G77 en China.

Het staatshoofd speekt de verwachting uit dat de beraadslagingen in Cuba tastbare resultaten zullen opleveren. Hij is Cubaanse president Miguel Díaz-Canel Bermúdez erkentelijke bijeenroepen van de multilaterale bijeenkomst. Op 15 en 16 september zullen 134 ontwikkelingslanden en China (G77+China) bijeenkomen om de collectieve economische belangen duidelijk kenbaar te kunnen maken aan de Verenigde Naties. De bijeenkomst zal zich richten op de actuele uitdagingen van duurzame ontwikkeling voor ontwikkelingslanden.