Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi en delegatie bezoeken groot scheepvaart- en logistiekbedrijf in Dominicaanse Republiek

President Santokhi en delegatie bezoeken groot scheepvaart- en logistiekbedrijf in Dominicaanse Republiek

President Santokhi heeft afgelopen vrijdag met de Surinaamse delegatie, waaronder  zakenlieden, een bezoek gebracht aan Scheepvaartbedrijf Puerto Río Haina, HIT (Haina International Terminals) in de Dominicaanse Republiek, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname, die niet vermeldt om welke zakenlieden het gaat.

Volgens Erik Alma, CEO van het bedrijf, is er ruimte voor samenwerking voor het vervoeren van koude etenswaren, het uitvoeren van  container x-ray  inspecties, productie van schone energie en cyberveiligheid. Verder heeft het bedrijf een haven zone die als een hub fungeert.

Hij ziet in de samenwerking met Suriname kansen op het gebied van ‘benchmarking’, het delen van kennis op maritiem gebied, het importeren en exporteren van logistieke processen, alsook investeringen in de havensector in Suriname. “Wij lijken ver, maar liggen relatief dichtbij en we zijn verbonden door maritieme handel”, aldus Alma.