Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi dringt aan op strikte naleving bouwvoorschriften DNA-vergaderzaal

President Santokhi dringt aan op strikte naleving bouwvoorschriften DNA-vergaderzaal

President Chan Santokhi benadrukt de noodzaak tot strikte naleving van de bouwvoorschriften voor de nieuwe vergaderzaal van De Nationale Assemblee (DNA). Hij stelt in reactie op de kritiek omtrent de bouw van de zaal, dat eventuele onregelmatigheden in de afhandeling gecorrigeerd moeten worden. Gedurende deze periode heeft minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) gesprekken gevoerd met de Unesco over de bouw van de nieuwe vergaderzaal.

Het staatshoofd heeft de cluster van ministers de opdracht gegeven om alle relevante informatie te verzamelen en aan hem te presenteren. Er dient een dossier te worden samengesteld met gedetailleerde informatie over de bouw, dat aan de president zal worden voorgelegd. Het is van groot belang dat de positie van het land op de Werelderfgoedlijst van Unesco helder wordt weergegeven.

Tevens dient er informatie te worden verstrekt met betrekking tot de inrichting van het gebouw. Indien correcties noodzakelijk zijn, dienen deze te worden uitgevoerd zonder vast te houden aan zaken die geen vooruitgang bieden. Suriname prijkt al jaren op de Werelderfgoedlijst vanwege de vele monumentale gebouwen in onze binnenstad, waardoor het land wereldwijd bekendstaat.

De afgelopen dagen hebben verschillende organisaties kritiek geuit op de opmerkingen van minister Riad Nurmohamed over de bouw van de nieuwe vergaderzaal. Zowel de directeur van het directoraat Cultuur, Roseline Daan, als de culturele organisatie NAKS distantieert zich van deze uitspraken.

Vertegenwoordigers van Unesco, Stephen Fokké, en de secretaris-generaal van de Nationale Unesco Commissie Suriname, Vidya Narain, hebben ontslag genomen vanwege de gang van zaken rondom de bouw van de vergaderzaal. Vicepresident Ronnie Brunswijk benadrukt dat het voor de gemeenschap vanzelfsprekend zou moeten zijn dat er een nieuwe vergaderzaal komt voor het parlement, gezien het verzoek van de leden aan de regering.