Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Santokhi bespreekt toekomstige samenwerking met Zijin Mining 

President Santokhi bespreekt toekomstige samenwerking met Zijin Mining 

President Chandrikapersad Santokhi heeft 21 oktober een ontmoeting gehad met een delegatie van Zijin Mining onder leiding van Zou Laichang, Executive Director, Vice Chairman of the Board of Directors en President van het Chinese mijnbouwbedrijf, 

Director Zou Laichang benadrukte de rol van Zijin Mining als een snelgroeiend bedrijf dat waarde hecht aan respect voor lokale cultuur en regelgeving. Hij haalde aan dat Zijin Mining actief bijdraagt aan de lokale gemeenschappen waarin het bedrijf actief is en bedankte de president en het Surinaamse volk voor de soepele overgang van IAmGold naar Zijin. Hij zei, dat de productie is verbeterd en de inkomsten zijn verhoogd, wat ook heeft geleid tot meer inkomsten voor de Surinaamse overheid.

Zou Laichang geeft verder aan dat Zijin Mining winst kan genereren tegen lagere kosten en zich openstelt voor het verkennen van meer zakelijke kansen in Suriname. Daarnaast wil het bedrijf zich inzetten om het gebruik van kwik in de mijnbouwsector te verminderen en is bereid om expertise en kennis te delen om Suriname te helpen bij het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven. 

Het gesprek werd afgesloten met Zou Laichang’s uitnodiging aan president Santokhi om Zijin Mining in China te bezoeken, en de belofte om deze ontmoetingen te rapporteren aan de respectieve ambassades en diplomatieke kanalen om de stroom van herstructurering te vergemakkelijken.