Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Lula weer thuis na heupoperatie

President Lula weer thuis na heupoperatie

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva verliet het ziekenhuis vandaag twee dagen na een heupoperatie. Hij zal drie weken moeten herstellen in de presidentiële residentie van Alvorada, zeiden artsen van de Braziliaanse president.

Lula is vrijdag in het Sirio-Libanes ziekenhuis geopereerd aan artrose van de rechterheup, veroorzaakt door de extreem pijnlijke slijtage van het kraakbeen op de kop van het dijbeen.

Zijn artsen hadden verwacht dat hij tot dinsdag in het ziekenhuis zou blijven, maar zaterdag begon hij te lopen tijdens fysiotherapiesessies. Het ziekenhuis meldde dat hij vandaag de trap op en af had gelopen.

De orthopedisch chirurg die de operatie heeft uitgevoerd heeft Lula gezegd niet te lang te moeten staan en zal de eerste weken een rollator moeten gebruiken omdat de procedure het evenwicht van de patiënt beïnvloedt.

Lula heeft gezegd dat hij al meer dan een jaar voortdurend pijn heeft, maar dit heeft hem er niet van weerhouden om sinds zijn aantreden in januari naar tientallen landen te reizen.

Lula zal zijn reizen naar het buitenland pas eind november hervatten, wanneer hij van plan is naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen om de mondiale klimaattop COP28 bij te wonen. De komende drie weken zal hij regeren vanuit het Alvorada-paleis.