Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President laat zich uit over dierensmokkel tijdens Braziliaanse onafhankelijkheidsdag

President laat zich uit over dierensmokkel tijdens Braziliaanse onafhankelijkheidsdag

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhie heeft zijn zorgen uitgesproken over de recente smokkel van beschermde diersoorten tijdens de viering van de 201ste onafhankelijkheidsdag van Brazilië. In juli heeft de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) internationaal beschermde diersoorten in beslag genomen, de Lery Ara en Golden Tamarin. Volgens het persbericht van de Communicatie Dienst Suriname, dat later werd ingetrokken, is een dierenexporteur betrokken bij de smokkel van deze dieren. Onder beheer van LBB zijn de Lery Ara, één dag dat ze zouden worden opgehaald door de Braziliaanse autoriteiten gestolen op 22 augustus.

Het staatshoofd wijst op de noodzaak om deze illegale activiteiten middels samenwerking tegen te gaan. Dit zei het staatshoofd donderdag tijdens de receptie op de residentie van de Braziliaanse Ambassadeur in Suriname, Raphael Azeredo. De diplomaat belichtte de langdurige samenwerking en lopende projecten tussen Suriname en Brazilië. President Santokhi memoreerde zowel de successen als uitdagingen die Brazilië hebben gevormd tot een soevereine democratie. Het staatshoofd wees daarbij op de gemeenschappelijke idealen van welvaart en duurzame ontwikkeling voor alle Brazilianen.

De president merkte op dat Suriname en Brazilië al 47 jaar sterke bilaterale betrekkingen onderhouden, gebaseerd op de behoeften van Suriname en de toewijding van Brazilië om te ondersteunen waar mogelijk. Hij prees de technische samenwerking binnen het Braziliaanse Samenwerkingsagentschap (ABC) en de donaties van medicijnen door de Braziliaanse regering. Het staatshoofd sprak ook zijn medeleven uit naar degenen die dierbaren hebben verloren als gevolg van de verwoestende orkaan in Brazilië.