Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President juicht nieuwbouw Mr. Huber Stichting te Tamanredjo toe

President juicht nieuwbouw Mr. Huber Stichting te Tamanredjo toe

De dependance van de Mr. Huber Stichting in het ressort Tamanredjo op Commewijne is nu in een nieuw pand ondergebracht. Het betreft het voormalige onderkomen, dat volledig is verbouwd. President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag 16 juni de officiële opening verricht van de faciliteit, die geheel rolsstoelvriendelijk is ingericht en over een speeltuin beschikt. 

Santokhitoonde zich ingenomen met deze ontwikkeling in het ressort. Volgens hem heeft de organisatie, die op 25 oktober 1985 is opgericht, haar bestaansrecht bewezen. President Santokhi vond het om verschillende redenen een hele eer om aanwezig te zijn.

Hij prees in het bijzonder het beleid van de stichting om niet alleen vanuit centrum Paramaribo te opereren. Derhalve moet de Mr. Huber Stichting het voorbeeld voor andere organisaties zijn, namelijk dat zij de zorg heel dichtbij de mensen moeten brengen. “De leiding en het bestuur hebben hierop ingespeeld door een nieuw huis te bouwen voor jongvolwassenen met een meervoudige beperking”, merkte de president op. 

Het staatshoofd voegde eraan toe, dat decentralisatie van diensten, zoals opvang en hulpmiddelenvoorziening, heden ten dage noodzakelijk is. Zulke projecten kunnen volgens hem alleen door gemeenschapszin uitgevoerd worden. President Santokhi doet een beroep op de gemeenschap om de eerdergenoemde doelgroep meer liefde, aandacht en zorg te geven. Hij sprak zijn felicitaties en dank uit aan eenieder, die bij het project betrokken is geweest. Verder riep hij op tot een zorgvuldig gebruik van het gebouw en de inventaris.