Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President Islamitische Ontwikkelingsbank bezoekt Suriname

President Islamitische Ontwikkelingsbank bezoekt Suriname

De president van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB), dr. Muhammad Al Jasser, staat op het punt een historisch bezoek te brengen aan Guyana en Suriname, zo maakte de bank bekend. Deze bezoeken staan respectievelijk gepland voor 24 tot 26 september en 27 tot 29 september.

“Het besluit om Latijns-Amerikaanse landen te bezoeken volgt op de conclusie van de Algemene Vergadering van de VN, waarin cruciale ontwikkelingskwesties met betrekking tot het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) werden aangepakt”, aldus de bank.

De reisroute van dr. Al Jasser in de twee landen omvat bezoeken aan projecten die een grote belofte inhouden voor het bevorderen van de SDGs. In de beginfase van zijn bezoek zal hij gesprekken op hoog niveau voeren met de functionarissen van de regering van Guyana, gekoppeld aan inspecties ter plaatse van cruciale ontwikkelingsprojecten.

De tweede fase van de missie zal dr. Al Jasser naar Suriname brengen, waar hij gesprekken zal voeren met topambtenaren en andere invloedrijke beleidsmakers.

Een van de hoogtepunten van dit bezoek zal zijn deelname zijn aan de inauguratie van een cruciale schoolcampus binnen het STES-project in Suriname.

Het bezoek van de IsDB-president onderstreept de niet-aflatende inzet van de Bank om de sociaal-economische ontwikkeling van Latijns-Amerikaanse landen te ondersteunen.