Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » President-commissaris Staatsolie stopt om persoonlijke redenen

President-commissaris Staatsolie stopt om persoonlijke redenen

Herman Alendy, president-commissaris bij Staatsolie, stopt per 1 oktober met zijn werkzaamheden binnen de Raad van Commissarissen. Zijn besluit hieromtrent heeft hij in een schrijven aan president Chan Santokhi medegedeeld.

De reden voor dit besluit heeft te maken met persoonlijke redenen. Hoewel Alendy in de media niet in details wenst te treden is in het schrijven aan president Santokhi breedvoerig medegedeeld, welke zaken gemaakt hebben dat de president-commissaris tot dit besluit is gekomen.

In ABC Actueel zegt de nog in functie zijnde president-commissaris, dat hij veel waardering heeft voor de inzet van de werknemers van Staatsolie. De beslissing van Alendy komt op het moment dat de CEO van TotalEnergies, Patrick Pouyanné, in ons land vertoeft om met de regering en de top van Staatsolie van gedachten te wisselen over de vervolgstappen ten aanzien van de ontwikkeling van de oliesector.

Staatsolie-directeur Annand Jagesar heeft woensdag op een persconferentie aangegeven dat Suriname rond de US$ 16 en US$ 26 miljard kan verdienen. Suriname mag geen armoede meer kennen mits er goed beleid wordt uitgevoerd. Naar verwachting wordt de eerste barrel olie pas in 2028 naar boven gehaald. In de tussentijd zullen er verhoogde economische activiteiten in Suriname plaatsvinden.